Inschrijvingen jeugdzomeraanbod van start op 07/05

18
april
2019

De mooiste tijd van het jaar komt er weer aan: de zomervakantie! De stad Tienen bundelde het volledige zomeraanbod voor de jeugd in een overzichtelijke brochure, met als blikvanger de nieuwe themakampen waarbij Tiense jongeren ingezet worden om hun passie over te brengen op de jongere deelnemers. Inschrijven kan vanaf dinsdag 7 mei '19!

Vijf stadsdiensten en 15 verenigingen bieden tijdens de zomervakantie in Tienen activiteiten aan voor kinderen en jongeren. Een smakelijke, maar flinke boterham, die door de stadsdiensten gebundeld werd in een hapklare brochure.

Naast de vaste waarden zoals de zomersportkampen van de sportdienst en sportverenigingen, de speelpleinwerkingen en de zomerzoektocht in de bib, zijn er dit jaar ook acht avontuurlijke themakampen om uit te kiezen.

“Vorig jaar hield de jeugddienst na de zomervakantie een online bevraging bij de ouders van de deelnemers aan de speelpleinwerkingen”, licht schepen van vrije tijd Wim Bergé toe. “Hieruit bleek dat er, naast het courante aanbod van kampen, vraag is naar een alternatief aanbod. Zo ontstond het idee om jongeren tussen 18 en 25 jaar in te zetten om hun passie voor een bijzondere hobby door te geven aan kinderen. Het resultaat zijn verschillende nieuwe themakampen waarbij deelnemers van 7 tot 12 jaar kunnen experimenteren met wetenschappelijke proefjes of kennismaken met o.m. digital storytelling, actiefilms maken en (cult)sporten zoals parcours, breakdance en skaten. Voor kinderen geboren in 2016 zijn er 2 kampen op maat van de allerkleinsten. Dit aanbod wordt aangevuld met kampen van professionele organisaties. Naast de themakampen zijn er ook workshops pizza bakken, een Romeins schild maken en een eigen prentenboek ontwerpen.”

Een keuze maken uit het aanbod zal niet makkelijk worden, maar kan aan de hand van een overzichtelijke brochure, nu al online te raadplegen. Volgende week wordt de brochure in de Tiense scholen verdeeld en is het boekje ook verkrijgbaar bij de vrijetijdsdiensten en in het stadhuis.

De inschrijvingen voor het aanbod van de stad Tienen gaan op dinsdag 7 mei ’19 om 18.00 uur van start via www.tienen.be/jeugdactiviteiten. Registreren doet men best vooraf.

Contact