Workshop Gedichtendag: 'Haiku schrijven & notitieboekje maken'

32058965-1013-40b3-b334-f7d0aaa7bdce.jpeg Naar aanleiding van Gedichtendag kan je in de bib van Tienen terecht voor een creatieve workshop. Je leert een haiku schrijven en daarna ga je aan de slag om zelf een notitieboekje te maken.

Een haiku schrijven:
Een haiku is een Japanse dichtvorm en wordt geschreven in drie regels. De eerste regel telt 5, de tweede 7 en de derde opnieuw 5 lettergrepen. Dit vaste stramien geeft de haiku een tijdloos karakter en dwingt de schrijver
om kort en krachtig poëzie neer te pennen. In de workshop nemen we eerst samen enkele klassieke en moderne voorbeelden onder de loep. Daarna overloopt de workshopgever de praktische do’s en don’ts. Vervolgens gaan de
cursisten op zoek naar hun persoonlijke inspiratiebron: de natuur, de seizoenen, de vriendschap, … en dan kan het tellen beginnen. Samen komen we ongetwijfeld tot kunstpareltjes.

Een notitieboekje maken:
Stap voor stap wordt uitgelegd welk materiaal er voor handen is en waarvoor het dient. Vervolgens komt de opbouw van het notitieboekje aanbod. Daarna gaan de cursisten zelf op hun eigen tempo aan de slag. De workshopgever volgt nauw het proces van de cursisten op en helpt, stuurt bij waar nodig.
Het is de meerwaarde van de workshopgever om een aangename sfeer te creëren en een creatieve ervaring aan de groep in het algemeen en de cursist in het bijzonder te bezorgen.

Begeleiders: Sara Truyens & Marjan Pittevils (www.visualaffairs.be).

Prijs: 5 euro (materiaal inbegrepen).

Vooraf inschrijven: aan de balie, via mail (bibliotheek@tienen.be) of telefonisch 016 80 56 70.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

do 25 januari 2018 van 19.30 tot 21.30 uur

Waar

Bibliotheek Tienen

Grote Markt 3
3300 Tienen

Prijs

€5 (Basistarief: 5,00 €)

Organisatie en contact

Bibliotheek Tienen

Grote Markt 3
3300 Tienen