Winnaars van 'De zomer van de verbeelding'

17
september
2019

Het was een geslaagd bibzomerfestival met leuke zoektochten, workshops en wedstrijdjes. Kort een verslagje én de namen van de winnaars!

Zoektochten in de bib (2-12 jaar)

Kinderen konden in de jeugdbib op zoek naar posters met bijhorende creatieve opdrachten rond o.a. de personages van Annie M.G. Schmidt en Roald Dahl. Na afloop mochten ze een snoepje nemen uit de fabriek van Willy Wonka en een speelgoedje kiezen aan de balie. In totaal hebben 338 kinderen meegedaan aan een zoektocht!

 Floddertje van Annie MG SChmidt Tante Spijker van Roald Dahl 


Matilda leest, jij ook? Leeswedstrijd 6-12 jaar

Kinderen tussen 6 en 12 jaar konden een leeskaart indienen met daarop de boeken die ze deze zomer gelezen hadden en de reden waarom ze die leuk vonden. Er werden 33 leeskaarten ingeleverd en de winnaars zijn.....

- Eerste prijs: een onschuldige hand trok Ella Vleminckx, 11 jaar - zij gaat naar huis met een boekenbon van 20 euro!

winnares Ella boeken Ella

- Tweede prijs, de Leesknaller van de bib, diegene die het meest gelezen heeft deze zomer, is Wiebe Cluysen, 7 jaar (28 boeken gelezen) - hij heeft en pakketje toffe leesboeken gewonnen.

winnaar Wiebe boeken Wiebe

Proficiat!!Wie/wat spreekt tot jouw verbeelding? Wedstrijd 14+

Met de wedstrijd Wie of wat spreekt tot jouw verbeelding? wilden we te weten komen welk personnage uit een boek of film, een bekende figuur, een kunstenaar, een foto, een roman, een non-fictieboek, ... tot jullie verbeelding spraken.

Wedstrijd Wie spreekt tot jouw verbeelding

Dit zijn enkele van de 43 ingezonden antwoorden:
- Karel Appel. Omdat hij mooie schilderijen maakt met veel kleur en ik schilder ze graag na. (Fleur)
- De GVR, de Grote Vriendelijke reus: Snoskommer. Fritskottel... Deze reus trekt zich van niets iets aan. Hij is uniek en grappig en hij probeert zijn slechte soortgenoten op hun plaats te zetten. (Kaat)
- Remco Campert. Ik lees elke dag een paar gedichten. Campert schrijft mooie poëzie. (Ria)
- Mezelf. Niet uit egocentrisch standpunt, maar na 26 jaar begin ik mezelf stilaan zo'n beetje te kennen. Ik verbeeld me elke seconde van elke minuut van elke dag dat ik iemand ben die ik op een dag echt hoop te zijn. (Sophie)
- Joel Meyerowitz. Een fotograaf gespecialiseerd in Street Photography. Zijn foto's vatten de actie en de rust van het dagelijks leven zonder dat de spontaniteit verdwijnt. (Astor)
- Frodo Balings (Lord of the rings). Omdat hij doorzet. (Lennert)
- Artemis Fowl. Hij is altijd 30 miljoen stappen voor iedereen. (zelfs de lezer)
- Hermelien Griffel (Harry potter): een ontzettend slimme heks, een ongelooflijke doorzetster, laat zich niet tegenhouden door slechte meningen en bovendien is ze ook een heel goede vriendin.
- ...

Er zijn ook een paar populaire types die tot de verbeelding spreken:
- Matilda van Roald Dahl - de redenen: ze is slim, ze kan dingen laten bewegen, ze houdt van lezen, ze kan bijzondere dingen maar blijft toch bescheiden. (Ria, Karlijn, Judith)
- Pipi Langskous - de redenen: ze vindt voor alles een oplossing, een fijne manier van in het leven staan, ze vertrouwt op zichzelf, ze is niet bang, een vrije geest die alles op alles zet om haar dromen na te streven. (Sofie, Rachelle, Lien, Hilde)

De winnende inzending is van Erika Vanhulst - zij wordt beloond met een boekenbon van 25 euro. Tot haar verbeelding spreekt Alice (in Wonderland): "Alles kan, een heerlijke fantasie die werkelijkheid wordt, of was het toch een droom?"

winnares Erika Procifiat!


Tover je eigen prentenboek: creatieve workshop (6-12 jaar)

Op zaterdag 10 augustus genoten 25 kinderen van de prentenverhalen van Jan De Kinder en leerden ze welke technieken je allemaal kan gebruiken om een eigen prentenboek te maken:

workshop prentenboek workshop Jan De Kinder

Gevoelens in beeld: creatieve workshop voor volwassenen

Ook de creatieve workshop voor volwassenen met Fatinha Ramos op 24 augustus was een succes. 15 deelnemers lieten zich inspireren door de Portugese illustratrice en gingen met nieuwe creatieve ideeën naar huis.

Een deelneemster aan het woord: "De workshop was heel inspirerend en leerrijk doordat je meer inzicht kreeg in de manier waarop een illustrator tekeningen bedenkt. Ontspannend en geconcentreerd de tijd vergeten dankzij het creatieve tekenproces. Voor herhaling vatbaar."

Workshop Fatinha Ramos Workshop Fatinha Ramos

Expo Paper Sculpture

In de 2e helft van augustus kon je op het gelijkvloers de beeldwerkjes van kunstenaar Peter De Marrez bewonderen. Machtig om te zien hoe hij een afgedankt boek een tweede leven geeft als kunstwerk. (website Peter Demarrez)

Paper Sculpture - Peter Demarrez Paper Sculpture - Peter Demarrez

Meer foto's van de Zomer van de Verbeelding vind je in het fotoalbum op onze website.

Contact