Voorstelling Djapoboek

6
juni
2017

In 2016 zocht de bib naar scholen die wilden meewerken aan het ontwikkelen van een nieuw kinderboek rond het klimaat. Drie derde kleuterklassen van drie Tiense scholen gingen samen met Djapo aan de slag!

Djapo is een Vlaamse educatieve organisatie die kinderen anders wil laten denken over en kijken naar de wereld. Samen met vier andere deelnemende steden en gemeenten (Leuven, Halle, Vilvoorde en Gooik) gingen in Tienen de leerlingen van de derde kleuterklas van de Luchtballon, Sint-Jozef en het Klein Atheneum aan het werk rond het thema klimaat.

Uit alle ideeën groeide uiteindelijk het boek 'Gloob & Teo’s Verhalenboek - een glijbaanbus, een courgettekrokodil, bloempottoiletten en vele andere knotsgekke uitvindingen voor een fijne planeet.' Op dinsdag 23 mei ’17 werd het boek in de bib van Tienen voorgesteld en voorgelezen aan de Tiense klassen die meewerkten aan dit fijne project.

Binnenkort is het boek uiteraard ook uit te lenen in de bib! De andere boeken van Gloob & Teo zitten al in onze collectie.

Meer info over het project vind je op de website van Djapo.

Contact