Voorleesweek 2019

24
september
2019

De Voorleesweek loopt in heel Vlaanderen van 16 tot 24 november 2019 en staat dit jaar in het teken van 'voorleesrituelen'. Elke dag een leuk fragment voor de schoolbel luidt, elke avond een gedicht bij het slapengaan: wat is jullie voorleesritueel? Van voorlezen een vaste gewoonte maken, daar draait het om!

De bib van Tienen organiseert tijdens de Voorleesweek voorleesmomenten - op verschillende locaties - door verschillende voorlezers  (o.a. de burgemeester, Chris Van den Abeele, ...) - voor jong én oud. Inschrijven is niet nodig, kom gewoon langs!

 

 

PROGRAMMA BIB TIENEN

 

De Grote Voorleestoer

Zaterdag 16 november - op 10 plekken in en rond de bib - van 10.00 tot 12.00 uur

Op zaterdag 16 november geven we het startschot voor de Voorleesweek. In en rond de bib zijn de voorleespinguïns neergestreken. Bij elke pinguïn staat een verteller klaar. Maak een toer door de bib, doe het voorleesritueel en ontdek mysterieuze, plezierige, spannende en curieuze verhalen. We hebben zeker niet alleen aan de kleinsten gedacht, ook volwassenen en jongeren komen aan hun trekken. Kom luisteren naar poëzie in bed met de burgemeester, verken plekjes achter de schermen, laat je verrassen door de klankkleuren van verschillende talen, geef jongeren hun klimaatforum,… Nadien ga je met een lekker verzadigd gevoel naar huis.

Voorleespinguïns

 

Chris Van den Abeele in levenden lijve 

Woensdag 20 november - op het gelijkvloers - om 14.00, 14.30, 15.00, 15.30 en 16.00 uur

Je hebt hem vast al gehoord op Radio 1. Eigenzinnig rapporteert hij het nieuws. De bib kon hem strikken en daar zijn we bijzonder trots op: Chris Van den Abeele komt bij ons, in de bib, het nieuws lezen! Nadien is er gelegenheid om hem vragen te stellen. Doe je gordel om en houd je vast voor de bariton van het radionieuws.

Chris Van den Abeele


Mevrouw Kriebel leest voor

Woensdag 20 november - in de jeugdafdeling van de bib - van 14.00 tot 16.00 uur

Ze weet de kleinsten erg te boeien en te betrekken. Spits je oren want mevrouw Kriebel gaat met veel plezier voorlezen aan al wie even tijd voor haar neemt.

Mevrouw Kriebel leest voor

 

In samenwerking met het Davidsfonds Tienen, TienenTroef, de Tiense Wereldvrouwen en Kom Binnen.

 

Ook op deze locaties wordt er voorgelezen i.s.m. bib Tienen

(niet toegankelijk voor het gewone publiek)

  • Woonzorgcentrum Park Passionisten
  • kinderdagverblijven in Tienen
  • 't Klein Atheneum maakt een Voorleesslinger waarbij de leerlingen aan elkaar zullen voorlezen

Meer info over de Voorleesweek en over voorlezen vind je op www.voorlezen.be

Voorleesweek 2019