Voorleesweek 2022

24
oktober
2022
03_c_il_voorleesweek22_aff_a4_pinguin_jun22_def

Van zaterdag 19 november tot en met zondag 27 november gaat in heel Vlaanderen de Voorleesweek door met als thema 'Lezen met je oren'. Ook Bibliotheek Tienen zet graag het belang én het plezier van voorlezen in de spotlights. 

Voorlezen, dat is lezen met je oren. Of luisteren met je ogen. Het is avonturen beleven met je ogen dicht, en het is met je ogen wijd open meekijken in het boek. Het is niks van het verhaal missen, hoe groot of klein je ook bent, en hoe goed of minder goed je zelf leest. Het is één en al oor zijn.

  • Onze beste voorleesboeken in de kijker
    In de bib vind je zéker een leuk voorleesboek voor elke leeftijd. We zetten ze graag in de kijker op de jeugdafdeling om je te helpen kiezen. Voorleesboekentips vind je ook op onze website.

  • Op woensdag 23 november van 14.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen komen lezen met hun oren, want dan wordt er op de jeugdafdeling doorlopend voorgelezen. Spring gewoon even binnen.

  • Dit jaar valt de Ouderenweek (21 t/m 27 november '22) in de Voorleesweek. Een ideale gelegenheid om de ouderen in de watten te leggen! Enkele enthousiaste bibmedewerkers gaan dan ook voorlezen aan de bewoners van Woonzorgcentrum Keienhof in Kumtich.

Algemene info over de Voorleesweek vind je op www.voorleesweek.be

Contact