Verslagje en winnaars Kweikerszomer

21
september
2021
Kweikerszomerwinnaars

Heb je ook meegedaan aan één van onze activiteiten tijdens de Kweikerszomer? Benieuwd wie de winnaars zijn van onze wedstrijden? Een verslagje van onze Kweikerszomer.

 

Zoektocht Waar is Wally?

De kleinere workshops konden jammergenoeg niet doorgaan wegens te weinig inschrijvingen. Maar voor de zoektocht Waar is Wally? was er wel veel belangstelling: 151 kinderen én volwassenen zochten én vonden Wally in de bib en maakten kans op een prijzenpakket. Dankzij de schiftingsvraag 'Hoeveel bladzijden tellen alle Wally-boeken van de bib samen?' konden we een winnaar bepalen. Jef Lissens (7 jaar) gokte dat de boeken 1.300 pagina's telden en was het dichtst bij het werkelijke aantal, namelijk 1320 pagina's. Proficiat, Jef, jij wordt verwend met een leuk Waar-is-Wally-pakket!

 
Reuzenleeswedstrijd

Verder was er ook onze Reuzenleeswedstrijd waarbij we kinderen vroegen om iets te schrijven of tekenen bij de boeken die ze tijdens de zomer gelezen hadden. 17 kunstwerkjes vonden de weg naar de bib. Een onschuldige hand trok de volgende winnares: Enora Cancam (10 jaar). Ze vond het boekje Heksje Lily reuzeleuk omdat er een opblaasbare dolfijn levend werd. Ze hield ook van de strip De bronzen beker van FC De Kampioenen omdat de kampioenen worden vermist en Bieke, Carmen, ... hun plaats innamen. Als prijs krijgt Enora een boekenbon van 20 euro - daarmee kan ze nog vele uren reuze-leesplezier beleven!


Workshop Keereweerom Reuske Reuske (23/08, 25/08, 27/08/2021) 

Tijdens deze leuke driedaagse workshop Keereweerom Reuske Reuske leerden de 11 jonge deelnemers een eigen (mini)reus maken van krantenpapier en gevlochten riet. Een verslagje door co-begeleider Nancy: 

De workshop ‘Reuske Reuske’ was fantastisch om mee te doen. Elke dag hadden we een nieuwe uitdaging:

Dag 1: Een reuzenhoofd maken. Grote stevige ballonnen bekleven met krantenpapier en behangerslijm. Een lekker vettig werkje dat volharding vroeg en o zo prettig was. Iedereen kliederde en experimenteerde erop los, geleid door de verbeelding van hoe je later wilde dat jouw reus eruitzag.

Dag 2: Het reuzenlijf maken. Vlechten met wilgentakken. Niemand had het al ooit gedaan. We waren verbaasd over de complexiteit van de weefinstructies, maar Lieve legde alles heel beeldend uit zodat we het begrepen. Wonderwel konden we het tenslotte allemaal, jong en oud. Het vroeg onze uiterste concentratie, maar wederom: ontzettend leuk om te doen.

Dag 3: Kleding maken voor het lijf en de hoofden schilderen. We gingen allemaal samen aan de slag, met naald en draad, soms met de hand, soms met het naaimachine. We hadden een keuze uit wel 100 stoffen (bedankt, Kringwinkel :-)), het combineren op zich was al heel plezierig. Tijdens het schilderen van de hoofden leerden we hoe we meer expressie in het gelaat van de reuzen konden leggen. Het was een race tegen de tijd, maar ook hier hielden we een positieve adrenalinekick aan over.

Na deze workshop kijken we allemaal op een heel andere manier naar de Tiense reuzen in de vitrine. Nu beseffen we dat ze een traditie herbergen van veel kostbaar handwerk.

Over een paar weken (zondag 10/10/2021) lopen we mee in de Kweikersparade. Kom ons zeker bewonderen!

#TorekeTienen


Bekijk hier de leuke foto's van de workshop.
 

 

 

Contact