Vernieuwde bib

9
oktober
2018

De voorbije maanden vonden er ingrijpende verbouwingswerken plaats op de gelijkvloerse verdieping van de bib. De inkomhal werd vernieuwd en bibliotheekbezoekers kunnen nu ook gebruikmaken van zelfscanbalies.

Deze zomer gingen de verbouwingswerken in de bibliotheek van start. Hierbij werd de gelijkvloerse verdieping volledig aangepakt. Zo werd de inkomhal, het sanitair en de vloer volledig vernieuwd en kreeg de trappenhal een likje verf. Centraal vind je de infobalie voorzien van een infoscherm dat de bezoekers informeert over de activiteiten en andere weetjes van de bib. Daarnaast is er een aparte computerruimte met nieuwe pc’s.

Langs de nieuwe inkomhal komt men de bib binnen, waar men meteen de zelfscanbalies ziet staan. Materialen uitlenen, terugbrengen en verlengen kunnen bezoekers voortaan zelf aan deze gebruiksvriendelijke toestellen. Ook betalingen van lidgeld en boetes gebeuren hier. Het personeel blijft uiteraard ter beschikking om iedereen, zeker in het begin, op weg te helpen. Deze automatisering, die mede mogelijk werd dankzij de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant, biedt belangrijke voordelen: men heeft meer privacy bij het lenen van materialen, de medewerkers hebben meer tijd om bezoekers persoonlijk te begeleiden en betalingen gebeuren vlotter.

Her en der werden in de bib werd tablets geplaatst waarmee het mogelijk is snel even een boek of ander werk op te zoeken. Bijkomend werd ook het dienstreglement vereenvoudigd. Zo is er één set openingsuren voor de hele bib en is de jeugdafdeling 8 uur meer open. De uitleentermijn werd voor alle materialen vastgesteld op 4 weken, het leengeld voor dvd’s is afgeschaft en voor alle materialen en alle leners geldt hetzelfde boetetarief.

Met al deze nieuwigheden wil de bib nog klantvriendelijker en laagdrempeliger zijn en haar dienstverlening verder optimaliseren. 

Contact