Verlengen van bibliotheekmaterialen

* Opgelet: van maandag 14 februari '22 t.e.m. donderdag 17 februari '22 kan je niet online verlengen, omdat we omschakelen naar nieuwe bibliotheeksoftware. Onze excuses voor het ongemak.

Om laattijdige inlevering te vermijden, kan je de uitleentermijn van je bibliotheekmaterialen verlengen. Dit kan per werk maximum tweemaal. Werd het materiaal ondertussen door een andere lener gereserveerd, dan kan de termijn niet verlengd worden.

Gebruik het nummer van je lenerspas en je geboortedatum om je aan te melden in de online catalogus. Verlengen kan ook telefonisch of aan de zelfscanbalie.

Procedure

  • Na het inloggen, kom je op het scherm met de gebruikersactiviteiten.
  • Klik op 'Mijn uitleningen, met verlengmogelijkheid'. Je krijgt nu een overzicht van je uitleningen.
  • Vink onder "Doe verlenging" de materialen aan die je wil verlengen en klik dan onderaan rechts op de knop 'Verlengen selectie'. Opgelet! Materialen die je vandaag hebt uitgeleend of die door een andere lener zijn gereserveerd, kunnen niet verlengd worden.
  • Je krijgt een overzichtslijst met de gevraagde verlengingen. Klik op de knop “Doe verlenging”.
  • Je krijgt opnieuw een overzichtslijst met aangepaste terugbrengdata. Kijk de data steeds na!
  • Klik daarna op afmelden.

Meer info nodig? Onderaan bij 'Documenten' vind je de folder 'Inleiding tot de catalogus' met tekst en afbeeldingen.

Meebrengen

Je hebt de barcode van je lenerspas of je rijksregisternummer (indien je eID éénmalig aan de balie werd geregistreerd) nodig om je aan te melden op de cataogus.

Regelgeving

Dienstreglement bibliotheek (art. 3).

Contact