Tip van de bib: sept/okt 2022

19
september
2022
tip-van-de-bib.jpg

Lees-, kijk- en luistertips van onze leden en het bibpersoneel.

 

Leestip 15+: Het weeshuis in de azuurblauwe zee van TJ Klune

Wat een zaaaaaaaaalig boek! De 50 eerste pagina’s zijn een perfecte weerspiegeling van Linus’ saaie bestaan. Die heb ik even moeten doorworstelen. Daarna breekt het verhaal open met een ode aan een kleurrijke diversiteit. Iedereen heeft kwaliteiten in zich. En als je je vooroordelen opzij zet en je goed kijkt, is iedereen in staat om de kwaliteiten van een ander te ontdekken. Klune hanteert een heerlijk taalgebruik dat alvast inwerkte op mijn lachspieren.

Tip van bibmedewerkster An.

Vindplaats: in de jongerenhoek (2e verd.): KLUN

Leestip fictie: Het Kamermeisje van Nita Prose

'Het kamermeisje' is geen doorsnee thriller. In het unieke genre van de feelgood detective, neemt de auteur je mee naar de gedachten en het leven van de ietwat vreemde -maar fascinerende- Molly,
die buiten haar wil om gevangen wordt in een web van bedrog en moord. Een hartverwarmende, out of the box roman.

Tip van bibmedewerkster Hanne.

Vindplaats: afdeling Fictie (2e verd.): PROS

Leestip non-fictie: Leef meer, denk minder

Het zijn niet de negatieve gedachten en gevoelens op zich die ons deprimeren, maar de hoeveelheid tijd die we eraan besteden om erover na te denken. Metacognitieve therapie leert je hoe je de aandacht beheerst die je aan je gedachten besteedt. Een heel interessante strategie!

Anonieme tip.

Vindplaats: gelijkvloers: 172

Leestip Engelstalige fictie: Book lovers van Emily Henry

Een cozy romance waar ik verschillende keren hardop bij heb moeten lachen. Fantastisch feel good verhaal om deze zomer op het strand of komende winter aan een gezellig haardvuur te lezen!

Tip van een lener.

Vindplaats: gelijkvloers bij de Engelstalige romans: HENR

Leestip jeugdstrip: reeks Acception door Coco Ouwerkerk 

Acception speelt zich af op een scholengemeenschap en zit vol realistische tienerproblemen van nu. Met veel aandacht voor anders zijn en LGBTQI-identiteit of de zoektocht ernaar. We zien hoe de hoofdpersonages problemen krijgen en weer oplossen, vrienden maken en hun onzekerheid de baas worden. En de belangrijkste les die ze leren op school? Blijf jezelf en accepteer wie je bent! Voor jongeren vanaf 12 jaar.

Anonieme tip.

Vindplaats: bij de strips op de jeugdafdeling: Acception

Leestip fictie: Niets ontgaat ons van Janske Reitsma

Een prachtige roman over een ontwricht gezin en een eenzaam kind dat bijna bezwijkt onder de verantwoordelijkheden. De mooie natuur en vogels in het waddengebied waar het verhaal zich afspeelt geven het verhaal kleur en diepte. Een indrukwekkend en zeer geslaagd debuut - hopelijk verschijnen er nog meer boeken van deze auteur.

Tip van bibmedewerkster Lili.

Vindplaats: afdeling Fictie (2e verd.): REIT

Leestip 10+: boek De dief en de magiër van Sarah Prineas

Het eerste boek van een geweldige Fantasy reeks. Een boek vol magie!

Tip van lener Leander.

Vindplaats: jeugdafdeling (1e verd.): PRIN (blauw bolletje)

Leestip fictie: boek Reisverslag van een kat van Hiro Arikawa

Het verhaal is geschreven vanuit het standpunt van een kat, wat het boek bijzonder maakt. Naast de kat is er ook een menselijk hoofdpersonage, hij is een ongelooflijke 'positivo', hoewel hij heel wat meemaakt. Op de achterflap staat het boek als volgt omschreven: 'Het is een ode aan het leven, de vriendschap en aan de kleine dingen die de grootste vreugde geven'. En zo heb ik het ook ervaren! Ik heb ervan genoten!

Tip van lener Ann.

Vindplaats: afdeling Fictie (2e verd.): ARIK

Hier jouw tip?!

Heb je zelf een lees-, kijk- of luistertip? Laat het ons weten! Geef ons de titel en auteur/uitvoerder en vermeld ook waarom je het een aanrader vindt. Wie weet, vind je jouw tip dan terug in een volgende nieuwsbrief!

 

Leestips uit onze vorige nieuwsbrieven vind je hier terug.
Meer tips vind je op onze Pinterestpagina en op onze website!

Contact