Tip van de bib: najaar 2021

13
september
2021
tip-van-de-bib.jpg

Lees-, kijk- en luistertips van onze leden en het bibpersoneel.

 

Leestip jongeren: boek De zomer waarin alles veranderde van Jenny Han

Ik heb dit eerste deel gelezen, ik ben er helemaal fan van! Ik kijk uit naar de andere delen van de Zomer-trilogie. De schrijfster is heel populair bij young adults, ondermeer door haar andere trilogie 'Aan alle jongens van wie ik hield'.

Tip van een anonieme lezeres.

Vindplaats: jongerenhoek op afdeling Fictie - 2e verd.: HANN jongeren

Doom Patrol

Kijktip: serie Doom Patrol seizoen 1

Absurd en grappig, en vooral heel goed! Een serie over een heel ander soort superhelden dan we gewend zijn, maar dat is vooral het leuke ervan. Ideaal om te bingewatchen, wat ik nu ook met seizoen 2 ga doen!

Tip van bibliothecaris Hilde.

Vindplaats: afdeling TV-series - gelijkvloers: DOOM

Terwijl Parijs sliep

Leestip fictie: boek Terwijl Parijs sliep van Ruth Druart

Ik kan het niet beter zeggen dan hoe Jill Mansell het op de achterflap beschrijft: "Wát een boek. Emotioneel aangrijpend en zonder twijfel fenomenaal. Ik liep het hele verhaal lang op mijn tenen. Een geweldige prestatie."

Tip van bibliotheekmedewerkster Arlette.

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verd.: DRUA

Tuinieren met wilde planten

Leestip non-fictie: boek Tuinieren met wilde planten

Een erg leuk boekje waar de schrijver een mooie selectie maakt van inheemse planten die een plekje verdienen in elke siertuin. Na een korte introductie in het ecologisch tuinieren geeft de auteur bij elke plant een korte, duidelijke beschrijving. Vaak is het zo dat er een loopje wordt genomen met de term ‘wilde planten’, deze omschrijving duidt er immers enkel op dat de plant ergens ter wereld wild is, daarom nog niet in ons land, maar auteur Stevens beschrijft enkel inheemse planten en laat de lezers op deze manier niet achter met een bedrogen gevoel.

Tip van bibmedewerkster Veerle.

Vindplaats: gelijkvloers: 638.4

Dag waarop

Leestip strip: reeks De dag waarop... van Béka

Deze stripreeks bevat telkens een mooi inhoudelijk verhaal vol zenwijsheden en volksvertellingen, op een levendige manier geschreven en ook mooi getekend. Strips met levensboodschappen - het kan dus en het wordt hier met brio bewezen.Ten zeerste aanbevolen!

Tip van bibmedewerkster Lili.

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verdieping: bij de stripverhalen: Dag waarop

Nevermoor

Leestip jeugd 10+: reeks Nevermoor van Jessica Townsend

Het eerste deel van de reeks is alvast een fantastisch verhaal boordevol spanning, humor, fantasie en vriendschap. Je stapt in een magische wereld met een bijzonder tijdsysteem vol fascinerende figuren. Het boek leest als een trein, verveelt nooit, blijft spannend en is ook hartverwarmend. Een aanrader voor liefhebbers van fantasy.

Tip van bibmedewerkster Caroline.

Vindplaats: jeugdafdeling - 1e verd.: TOWN (blauwe stip)

Ecologische siertuin

Leestip non-fictie: boek De ecologische siertuin

Een schitterend boek dat je wegwijs maakt in de vele mogelijkheden waarop je een ecologische siertuin kan aanleggen of je bestaande tuin kan omtoveren tot een mini-natuur-paradijs Het boek bevat vele handige lijsten en tabellen waaruit je makkelijk de mooiste en nuttigste planten kan uitzoeken voor jouw tuin.

Tip van bibmedewerkster Veerle.

Vindplaats: gelijkvloers: 638.2

Zwemmen in het donker

Leestip fictie: boek Zwemmen in het donker van Tomasz Jedrowski

Ik las dit boek vooral graag omwille van de mooie taal en de vele gevoelens, die je erg raken tijdens het lezen. Een aanrader!

Tip van lezeres Ilse.

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verd.: JEDR

Hier jouw tip?!

Heb je zelf een lees-, kijk- of luistertip? Laat het ons weten! Geef ons de titel en auteur/uitvoerder en vermeld ook waarom je het een aanrader vindt. Wie weet, vind je jouw tip dan terug in een volgende nieuwsbrief!

 

Leestips uit onze vorige nieuwsbrieven vind je hier terug.
Meer tips vind je op onze Pinterestpagina en op onze website!

Contact