Tip van de bib: najaar 2020

29
september
2020

Lees-, kijk- en luistertips van onze leden en het bibpersoneel.

 

Barracoon

Leestip non-fictie: boek Barracoon

Dit is het ingrijpende levensverhaal van Cudjo, een overlevende van het laatste slavenschip, over zijn leven vóór en na. Het is knap dat zijn eigen woorden (soms fonetisch) doorklinken op de linkerpagina en rechts lees je dan de vertaling ervan uit het Engels.

Leestip van lezeres Laura.

Vindplaats: gelijkvloers : 904.1

Big Little Lies

Kijktip: serie Big Little Lies

Het was op aanraden van mijn dochters dat ik deze serie ben beginnen kijken. In het begin dacht ik, dit wordt een doordeweeks soapverhaal. Maar niets is minder waar. Het verhaal gaat over 5 vrouwen die betrokken raken bij een moord (of was het geen moord?). Geleidelijk aan pluist de serie uit wat er precies is gebeurd en vooral wat er allemaal aan voorafging. Zo krijg je een inkijk in de levens van de hoofdrolspeelsters. Boeiend, leerrijk en heel herkenbaar.

Kijktip van bibmedewerkster Nancy.

Vindplaats: gelijkvloers - afdeling Film: bij de series: BIG

Wie liever eerst het boek leest (Grote kleine leugens van Liane Moriarty), vindt dit op de afdeling Fictie - 2e verd.: MORI

Kat en vis

Leestip 6+: boek Kat en vis

Kat en vis wonen in hetzelfde huis en zijn beste vrienden. Ze hebben allerlei leuke, soms filosofische gesprekjes. Met een verrassend einde (of misschien toch niet zo verrassend?). Leuk om voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar.

Leestip van bibmedewerkster Lili.

Vindplaats: afdeling Jeugd - 1e verd.: CLAR (groene stip)

De ijzige verloofde

Leestip jongeren: boek De ijzige verloofde van Christelle Dabos

Hoe kom je erbij om dit verhaal te bedenken! Bravo Christelle Dabos! Hoofdpersonage Ophelia woont samen met haar familie op de in het universum zwevende ark ‘Anima’. Ophelia is onhandig :), slim en een beetje saai (hihi). Met haar gave om voorwerpen te 'lezen' kan ze van elk object de geschiedenis achterhalen. Ze houdt zo van haar archief. Dan wordt ze onverwacht uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert doch machtig intendant van de woeste Drakenclan…

Leestip van bibmedewerkster An.

Vindplaats: afdeling Jongeren - 2e verd.: DABO

Circe

Leestip fictie: boek Circe van Madeline Miller

Dit is een prachtige geschreven boek met als hoofdpersonage de mythologische heks Circe uit Homerus’ Odyssee, in een wereld vol goden en helden, magie en monsters. Een sterk verhaal met heel mooie zinnen, een unieke sfeer en echt de moeite waard om te lezen. Dé verrassing van 2020 voor mij!

Leestip van bibmedewerkster Caroline.

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verd.: MILL
De bib heeft het boek ook als e-boek in haar collectie.

New Amsterdam

Kijktip: serie New Amsterdam

De nieuwe medische directeur van New Amsterdam gaat voor een radicaal andere aanpak waarbij de zorg voor patiënten op de eerste plaats komt. Natuurlijk leidt dat tot weerstand en moet hij hiernaast ook omgaan met persoonlijke problemen. Weer een doktersserie maar toch helemaal anders dan Grey’s Anatomy of Private Practice… :)

Kijktip van bibliothecaris Hilde.

Vindplaats: gelijkvloers - afdeling Film: bij de series: NEW

Hier jouw tip?!

Heb je zelf een lees-, kijk- of luistertip? Laat het ons weten! Geef ons de titel en auteur/uitvoerder en vermeld ook waarom je het een aanrader vindt. Wie weet, vind je jouw tip dan terug in een volgende nieuwsbrief!

 

Leestips uit onze vorige nieuwsbrieven vind je hier terug.
Meer tips vind je op onze
Pinterestpagina en op onze website!

Contact