Tip van de bib: zomer 2020

16
juni
2020

Lees-, kijk- en luistertips van onze leden en het bibpersoneel.

 

Reis om de wereld in 80 bomen

Leestip non-fictie: boek Reis om de wereld in 80 bomen

Een prachtig geïllustreerd boek dat ik zelf aankocht nadat ik het ontleende van de bib. Dat gebeurt me wel vaker met pareltjes. Een boek om af en toe open te slaan en meer te weten te komen over al die verschillende bomen, zo typisch aan bepaalde landen. Je krijgt heel wat achtergrondinformatie en bijzonderheden die je versteld doen staan. Het boek neemt je mee op een bomenreis…

Leestip van bibmedewerkster Marie-Anne.

Vindplaats: afdeling Non-Fictie - gelijkvloers: 588.1 (in het rek of bij de leestips)

De school van de magische dieren

Leestip jeugd 9+: boekenreeks De school van de magische dieren van Margit Auer

Het boek vertelt het verhaal over Ida en Benni. Zij komen dit jaar in de klas van Miss Cornfield te zitten. Ze blijkt geen gewone lerares te zijn want samen met haar broer heeft ze een magische dierenwinkel. Enkele kinderen in de klas zullen het geluk hebben een magisch dier te krijgen, maar wie? Dat is de grote vraag… Een leuk verhaal vol magie en spanning! Deel 1 van een reeks, dus nog meer leesplezier na dit boek.

Leestip van een lener.

Vindplaats: afdeling Jeugd - 1e verd.: AUER (rode bol)

Veel liefs

Leestip fictie: boek Veel liefs van Beth O'Leary

Een hartverwarmend verhaal om zonder veel kopzorgen te lezen. De personages en de plot waren  net iets complexer dan die van het doorsnee ‘romannetje’, wat het boek toch net dat beetje extra gaf.

Leestip van bibmedewerkster Hanne.

Vindplaats: jongerenhoek - afdeling Fictie - 2e verd.: OLEA (of in het leestiprek)

Het hart van alle dingen

Leestip fictie: boek Het hart van alle dingen van Elizabeth Gilbert

Een prachtig boek. Alles zit erin… vriendschap, liefde, wetenschap, maar vooral is dit boek spannend, verrassend, verfijnd en (h)eerlijk geschreven.

Leestip van lener Bernadette.

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verd.: GILB (of in het leestiprek)

Beatrice

Leestip strip: graphic novel Beatrice van Joris Mertens

Een intrigerend verhaal over een felrode tas die in een station werd achtergelaten. Beatrice kan haar nieuwsgierigheid niet de baas en neemt de tas mee naar huis, waardoor er onverwacht een nieuwe wereld open gaat. Je leest de strip opnieuw en dan nog eens om er zeker van te zijn dat je niets over het hoofd hebt gezien...

Leestip van bibmedewerkster Marie-Anne.

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verd.: bij de Graphic novels (of in het leestiprek)

The Rider

Kijktip: film The Rider

Een jonge Indiaanse cowboy in South Dakota heeft tijdens een rodeo ernstig hoofdletsel opgelopen. De dokters adviseren hem nooit meer paard te rijden. Maar paardrijden is zijn leven en bovendien is er weinig ander werk in de omgeving... Een 'docufictie' waarin de niet-professionele acteurs zichzelf spelen, op een heel natuurlijke, treffende en poëtische manier. De film won in Cannes de 'Art Cinema Award' in 2017.

Kijktip van bibmedewerkster Lili.

Vindplaats: afdeling Film - gelijkvloers: RIDE (of in het filmtiprek)

Hier jouw tip?!

Heb je zelf een lees-, kijk- of luistertip? Laat het ons weten! Geef ons de titel en auteur/uitvoerder en vermeld ook waarom je het een aanrader vindt. Wie weet, vind je jouw tip dan terug in een volgende nieuwsbrief!

 

Leestips uit onze vorige nieuwsbrieven vind je hier terug.

Meer tips vind je op onze
Pinterestpagina en op onze website!


Contact