Tip van de bib: mei/juni 2021

27
april
2021
tip-van-de-bib.jpg

Lees-, kijk- en luistertips van onze leden en het bibpersoneel.

 

Lieve Edward

Leestip fictie: boek Lieve Edward van Ann Napolitano

Een indrukwekkend en ontroerend verhaal over een jongetje dat als enige een vliegtuigcrash overleeft en het verdriet, de leegte en de onmacht die deze gebeurtenis met zich meebrengt.

Tip van bibmedewerkster Hanne.

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verd.: NAPO

Jaag je ploeg over de botten van de doden

Leestip fictie: boek Jaag je ploeg over de botten van de doden van Olga Tokarczuk

Een goed, grappig, speciaal soort detectiveroman. “Miss Marple” houdt van dieren, astrologie en hoofdletters :). Van de Poolse Nobelprijswinnares Olga Tokarczuk.

Tip van lezeres Laura.

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verd.: TOKA

Booksmart

Kijktip: film Booksmart

De beste vriendinnen Amy en Molly hebben vier jaar hard gewerkt om met goede cijfers hun high school diploma te halen. Op de dag voor de diploma-uitreiking ontdekken ze dat klasgenoten die zich vooral bezighielden met seks, drank, drugs en feesten tot dezelfde prestigieuze universiteiten zijn toegelaten als zij. Ze besluiten op één avond de verloren jaren in te halen en belanden op zoek naar het feest der feesten in een groot avontuur. Duidelijk een boodschap om niet vergeten te genieten en te gaan voor ‘work hard, play hard!’ :).

Tip van bibliothecaris Hilde.

Vindplaats: op het gelijkvloers - Filmafdeling: BOOK

De witte veer

Leestip fictie: boek De witte veer van John Boyne

Moeilijk kiezen, maar dit is mijn lievelingsboek van deze auteur. De ultieme anti-held en een prachtig geschreven verhaal in typische Boyne-stijl.

Tip van lezeres Maya.

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verd.: BOYN

Zeven stappen naar een natuurlijke moestuin

Leestip non-fictie: boek Zeven stappen naar een natuurlijke moestuin: op reis met zeven rode koffers

Frank Anrijs van Yggdrasil, een didactisch-ecologische ontmoetingsplaats voor permacultuur of duurzame landbouw in Vissenaken, schreef dit boek. Hij geeft in een zeer toegankelijke en duidelijke taal zijn visie over (moes)tuinieren die vertrekt vanuit de logica van de natuur. Het boek handelt zowel over het inplanten, aanleggen, werken en onderhouden van een moestuin. Het boek is een schitterende bron van informatie voor al diegenen die de natuur liefhebben en op een natuurlijke wijze een moestuin willen bewerken.

Tip van bibmedewerkster Veerle.

Vindplaats: gelijkvloers: 637.4

De grand tour van Henry Montague

Leestip joung adult: boek De grand tour van Henry Montague van Mackenzi Lee

Een queer liefdesverhaal in het Europa van de 18de eeuw, inclusief piraten, aristocratie, snobistische feesten, feminisme avant la lettre, een klopjacht en als klap op de vuurpijl ook nog een mysterie: wat wil je nog meer? Lee weet het allemaal te combineren tot een spannend verhaal met veel vaart. Bovendien zal het smakelijke taalgebruik in het boek je zeker kunnen bekoren. Pak het mee! Lee(s)plezier verzekerd!

Tip van bibmedewerkster An.

Vindplaats: in de jongerenhoek op de afdeling Fictie - 2e verd.: LEE

De avonturen van Tommie en Lotje

Leestip 4+: voorleesverhalen De avonturen van Tommie en Lotje van Jacques Vriens

De boeken bevatten herkenbare, vrolijke en spannende verhaaltjes over kleuter Tommie en zijn oudere zus Lotje. De verhalen bestaan al sinds 1986 maar ze zijn zeker ook voor kinderen van nu heel herkenbaar. Door de leuke woordspelingen en grappige tekeningen zullen niet alleen de kinderen (van 4 tot 7 jaar), maar ook de ouders genieten van deze verhaaltjes. Ideaal om voor te lezen voor het slapengaan.

Tip van bibmedewerkster Lili.
Vindplaats: Jeugdafdeling - 1e verdieping: bij de prentenboeken met symbooltje Verhalen A-Z

Hier jouw tip?!

Heb je zelf een lees-, kijk- of luistertip? Laat het ons weten! Geef ons de titel en auteur/uitvoerder en vermeld ook waarom je het een aanrader vindt. Wie weet, vind je jouw tip dan terug in een volgende nieuwsbrief!

 

Leestips uit onze vorige nieuwsbrieven vind je hier terug.
Meer tips vind je op onze
Pinterestpagina en op onze website!

Contact