Tip van de bib: april 2021

23
maart
2021
tip-van-de-bib.jpg

Lees-, kijk- en luistertips van onze leden en het bibpersoneel.

 

Sandition

Kijktip: tvserie Sanditon

Mijn kijktip is deze achtdelige historische Britse serie 'Sanditon' naar het onafgewerkte boek van Jane Austen. Weer zalige conversaties, echt op en top Austen. Een heel onverwacht einde maar gelukkig komt er nog een tweede seizoen. Voor de liefhebbers van kostuumfilms om van te smullen.

Tip van bibmedewerkster Marie-Anne.

Vindplaats: gelijkvloers - afdeling Film: SAND

De Tafel

Leestip fictie: boek De Tafel van Luc Boonen

De cover vond ik zelf niet zo aantrekkelijk, maar eens je begint te lezen, besef je dat je met een pareltje te maken hebt. Luc Boonen schrijft goed! Je voelt meteen ook sympathie voor het hoofdpersonage, de zestienjarige Seppe, die voor de verjaardag van zijn oma haar biografie wil schrijven. En dan duiken er geheimen op uit haar leven tijdens WOII en staat Seppe voor de moeilijke keuze: verder schrijven aan zijn boek of het verleden met rust laten. Ik heb genoten van dit boek en ben ook nieuwsgierig naar de andere twee boeken van de auteur (Uit de hoogte en De lijst).

Tip van bibmedewerkster Lili.

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verd.: BOON

Groot handboek geneeskrachtige planten

Leestip non-fictie: boek Groot handboek geneeskrachtige planten

Een schitterend boek dat op een wetenschappelijke manier geneeskrachtige planten benaderd. Er is een mooie opsomming van inhoudstoffen en hun werking, toepassingen bij verschillende aandoeningen en waarschuwingen. Een standaardwerk dat iedereen die met kruiden wil gebruiken moet lezen en regelmatig zal willen raadplegen.

Tip van bibmedewerkster Veerle.

Vindplaats: op het gelijkvloers: 612.8

Een straatje zonder eind

Leestip 5+: gedichtenboek Een straatje zonder eind van Geert De Kockere

Superleuke korte versjes met een verrassende twist. Ze toveren een kleine glimlach op de snoet van de kinderen die het begrepen hebben!

Tip van lezeres Els.

Vindplaats: afdeling Jeugd - 1e verd.: bij de gedichtenboeken (geel bolletje)

Dochter vermist

Leestip fictie: boek Dochter vermist van Mikaela Bley

De schrijfster van dit boek is een verademing. De manier waarop ze schrijft spreekt me aan. Het verhaal is geloofwaardig en goed uitgebouwd. Ik kijk uit naar haar volgende boek. Dit is het eerste deel van de serie Ellen Tamm.

Een anonieme leestip.

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verd.: BLEY

 Old Flowers

Luistertip: cd Old flowers van Courtney Marie Andrews

 

Ideaal om naar te luisteren wanneer het buiten regent en donker is en je binnen zelf lekker warm en knus zit. De melodramatische nummers en de mooie stem van Courtney Marie Andrews laten je direct wegdromen en vooral genieten.

Tip van bibliothecaris Hilde.

Vindplaats: gelijkvloers - afdeling muziek: 78 ANDR

2031: Het einde van België?

Leestip joung adult: boek 2031: Het einde van België? van Sottiaux en Van der Laak

Brandend actueel thema met de geldende coronaregels en de vraag of hun juridische basis wel klopt. Dit boek gaat over het ontstaan van de grondwet en ja, over de zeventienjarige Sofie die eraan twijfelt of ze wel rechten zou gaan studeren.

Tip van bibmedewerkster An.

Vindplaats: in de jongerenhoek op de afdeling Fictie - 2e verd.: SOTT

Hier jouw tip?!

Heb je zelf een lees-, kijk- of luistertip? Laat het ons weten! Geef ons de titel en auteur/uitvoerder en vermeld ook waarom je het een aanrader vindt. Wie weet, vind je jouw tip dan terug in een volgende nieuwsbrief!

 

Leestips uit onze vorige nieuwsbrieven vind je hier terug.
Meer tips vind je op onze
Pinterestpagina en op onze website!

Contact