Tip van de bib: april 2020

23
maart
2020

 

Lees-, kijk- en luistertips van onze leden en het bibpersoneel.

 

Door jou ben ik mij

Leestip jongeren: Door jou ben ik mij van Hinke Van Abbema

Over familie en onvoorwaardelijke liefde. Over vooroordelen. Over de ontdekking dat je homo bent. Over hoe moedig het is om uit de kast te komen. Over echte vriendschap. Over niet volledig aanvaard worden. Over liefde die kracht geeft om door te gaan. Voor haar was het een droom om dit boek te maken. En of ze dat goed deed! Hinke Van Abbema schreef een erg mooi debuut.

Leestip van een bibmedewerkster An.

Lover

Luistertip: cd Lover van Taylor Swift

Ik kende Taylor Swift vooral van enkele hits en het album ‘1989’ in de versie van Ryan Adams. De single ‘Lover’ maakte me nieuwsgierig naar de rest van het album en sindsdien luister ik er bijna dagelijks naar. Vooral ‘You need to calm down’ over het online afbreken van mensen, ‘The archer’ en ‘Me!’ staan geregeld op repeat :) Als je dan ook naar de documentaire ‘Miss Americana’ op Netflix kijkt, krijg je een mooie inkijk over hoe dit album tot stand is gekomen.

Luistertip van bibliothecaris Hilde.

Escape at Dannemora

Kijktip: serie Escape at Dannemora

Deze miniserie over een ontsnapping van twee gedetineerden uit een Amerikaanse gevangenis in 2015 is niet alleen bijzonder goed; het feit dat het waargebeurd is, geeft het dat tikkeltje meer. Ook knap geacteerd door Paul Dano en Benicio Del Toro, maar zeker ook door Patricia Arquette die voor haar rol als uitgebluste, naïeve opzichtster van het naaiatelier van de gevangenis een Golden Globe voor Beste actrice won.

Kijktip van bibmedewerkster Lili.

De wraak van Skarbek

Leestip volwassenen: stripreeks De wraak van Skarbek

Een boeiend verhaal met verrassende wendingen, prachtig opgetekend door de virtuoze Rosinski.

Leestip van de bib.

De jongen en de dolfijn

Leestip volwassenen: boek De jongen en de dolfijn van Pascale Noa Bercovitch

Gewoon prachtig. Het is het waargebeurde verhaal van de ontmoeting en vriendschap tussen een doofstomme jongen en een dolfijn. Ontroerend, poëtisch en toch ook wetenschappelijk ondersteund. NB: schrijfster en documentairemaakster Pascale Noa Bercovitch is zelf gehandicapt.

Leestip van lezeres Betty.

Het blauwe schrift

Leestip volwassenen: boek Het blauwe schrift van Jef Stroo

Dit boek is echt een aanrader, omwille van het meeslepende verhaal dat zich afspeelt in het Interbellum, maar ook omwille van de literaire schrijfstijl. Het interessante is ondermeer dat je als lezer een inkijk krijgt in het leven van gewone mensen in die onrustige periode waarin nazisme en fascisme massa's opjagen tot haat en geweld tegen andersdenkenden. Ik werd meegesleurd door het verhaal dat in het tweede deel zeer spannend is met onverwachte wendingen. Het verhaal is zo beschrijvend dat je als in een film de gebeurtenissen kunt meevolgen.

Leestip van lezeres Riet.

Hier jouw tip?!

Heb je zelf een lees-, kijk- of luistertip? Laat het ons weten! Geef ons de titel en auteur/uitvoerder en vermeld ook waarom je het een aanrader vindt. Wie weet, vind je jouw tip dan terug in een volgende nieuwsbrief!

 

Leestips uit onze vorige nieuwsbrieven vind je hier terug.

Meer tips vind je op onze
Pinterestpagina en op onze website!


Contact