Tip van de bib: december 2018

26
november
2018

Lees-, kijk- en luistertips van onze leden en het bibpersoneel.

 

Schijnbewegingen

Leestip: jongerenboek Schijnbewegingen van Floortje Zwigtman

Floortje Zwigtman weet het verfijnd neer te pennen. Ze geeft inkijk in het leven van de 16-jarige Adrian uit de achterbuurt van Londen. Hij probeert voor zichzelf te zorgen, maar worstelt ook met zijn homofiele gevoelens. Verkwikkend taalgebruik. Gevoelig geschreven. Ik wil al snel naar de bib voor het volgende deel in deze trilogie 'Een groene bloem'. Achteraan zit een verklarende woordenlijst en een overzicht van alle personages die in het boek aan bod komen.

Kijktip van bibmedewerkster An.

Vindplaats: jongerenhoek - 2e verd.: ZWIG (in het rek of bij de leestips)

Schaaknovelle

Leestip: novelle Schaaknovelle van Stefan Zweig

Ik heb net Schaaknovelle gelezen van Stefan Zweig voor de komende bijeenkomst van De Boekenbabbel. Het is een dun boekje dat ik op één avond heb uitgelezen. Maar zo mooi. Een pareltje van een verhaal. Een verhaal dat beklijft en ontroert. Zeker lezen! 

Leestip van bibmedewerkster Nancy.

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verd.: ZWEIG (of in het leestiprek)

Honger

Leestip: informatief boek Honger! : gewoon lekker eten uit de keuken en moestuin van Mme Zsazsa

Ik viel al meteen voor de lay-out van dit kookboek toen ik dit boek 2 maanden geleden mee naar huis nam. Met vegetarische en veganistische kinderen in huis is het vaak zoeken naar nieuwe gerechten. Bovendien heb ik een moestuin waar plots een groente in grote hoeveelheden aanwezig is. Voor beide is dit boek een uitstekende oplossing: leuke gerechten, veel variaties op dezelfde groenten, eenvoudig om te maken en smakelijk. Bovendien schrijft Mme Zsazsa leuk, waardoor je het gevoel hebt dat je een grappige compagnon hebt in de keuken. Ik heb het kookboek meteen voor mezelf gekocht, voor mijn dochter op kot en voor een vriendin die ook worstelt met dezelfde problemen. Dus een echte aanrader: smakelijk én ecologisch. Zeker uittesten en lenen in onze bib ! 

Luistertip van bibmedewerkster Nancy.

Vindplaats: gelijkvloers: 629.4

De zoon van de droom

Leestip: historische roman De zoon van de droom van Valerio Massimo Manfredi

De drie romans van deze serie beschrijven zeer gedetailleerd het leven van Alexander de Grote en de tijd waarin hij leefde. Via de landkaart kan je de weg van zijn veroveringen volgen. Hier is enorm veel opzoekingswerk aan vooraf gegaan

Anonieme leestip.

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verd.: MANF (of in het leestiprek)

Mara

Leestip: thriller Mara van Sterre Carron

Belgische schrijfster die van het begin tot het einde spanning opbouwt. Niet één verhaal maar verschillende verhaallijnen komen samen. Knap werk!

Leestip van lezeres Els.

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verd.: CARR (of in het leestiprek)

Hier jouw tip?!

Heb je zelf een lees-, kijk- of luistertip? Laat het ons weten! Geef ons de titel en auteur/uitvoerder en vermeld ook waarom je het een aanrader vindt. Wie weet, vind je jouw tip dan terug in een volgende nieuwsbrief!

 

Leestips uit onze vorige nieuwsbrieven vind je hier terug.

Meer tips vind je op onze
Pinterestpagina en op onze website!


Contact