Tip van de bib: december 2016

28
november
2016

Lees-, kijk- en luistertip van de maand - samengesteld door leners en personeel van bib Tienen.

Rosa

Leestip: strip Rosa: 1. De Weddenschap door Francois Dermaut

Dit is een strip waar ik heerlijk van genoten heb. Een aantal mannen in een café doen een weddenschap: wie van hen is het beste in bed? Rosa, wiens man ziek is, kan wel wat inkomsten gebruiken. Zij besluit de ‘scheidsrechter’ te worden. Wat volgt is een verhaal van mannen die zich stoer voordoen, maar kwetsbaarder zijn dan ze laten uitschijnen. Een verhaal dat je ontroert, aan het glimlachen brengt en je doet genieten. Prachtig realistisch tekenwerk. Ik kijk nu al een jaar uit naar het tweede deel van deze strip en ik weet dat alle anderen die deze strip gelezen hebben dit ook doen! Deze strip is ook uitermate geschikt voor niet-striplezers.

Leestip van bibmedewerkster Nancy.

Better call Saul

Kijktip: tv-serie Better call Saul

‘Better Call Saul’ is een spin-off van de tv-reeks ‘Breaking Bad’ over advocaat Jimmy Mcgill, beter bekend als Saul Goodman. De reeks moet zeker niet onderdoen voor haar grote broer en kan volledig onafhankelijk bekeken worden. De sfeer die de makers oproepen bevindt zich ergens tussen (milde) komedie en drama in, waardoor ik - al kabbelen de afleveringen soms voort zonder ál te veel sensatie – elke aflevering toch weer op het puntje van mijn stoel zat. 

Kijktip van bibmedewerkster Hanne.

Tame impala

Luistertip: cd Currents van Tame Impala

Met singles als ‘Let it Happen’ en ‘Cause I’m a man’ een topplaat. Voor mij de perfecte muziek als achtergrond tijdens een lazy Sunday. 

Luistertip van bibmedewerkster Hanne.

 

Jong! (en ziek)

Leestip: waar gebeurd Jong! (en ziek): tieners over hun leven met kanker

Op de achterkant van het boek lees je: "Twaalf jongeren, twaalf verhalen. Iedere keer anders, maar met telkens 1 ding gemeen: er is kanker in het spel. In dit bijzondere boek getuigen ze over hun ziekte en hun leven in de 'echte wereld'. Ze vertellen over hun twijfels en hun angst, hun pijn en onzekerheid, maar ook over hun grote en kleine dromen voor de toekomst, over hoe vlinders van verliefdheid kunnen fladderen in hun buik, over hoe ze chatten en facebooken tegen de sterren op."

Leestip van bibmedewerkster Arlette.

 

Leestips uit onze vorige nieuwsbrieven vind je hier terug.

Meer tips vind je op onze Pinterestpagina en op onze website!

Heb je zelf een lees-, kijk- of luistertip voor onze nieuwsbrief? Laat het ons weten! Geef ons de titel en auteur/uitvoerder en vermeld ook waarom je het een aanrader vindt. Wie weet, vind je jouw tip dan terug in een volgende nieuwsbrief!

Contact