Tip van de bib: november 2016

21
oktober
2016

Lees-, kijk- en luistertip van de maand - samengesteld door leners en personeel van bib Tienen.

De vlamberken

Leestip: roman De vlamberken van Lars Mytting

Lars Mytting is een van de best verkopende Scandinavische auteurs. 'De vlamberken' werd in 2014 terecht bekroond met de Noorse boekhandelsprijs. Hoofdpersonage Edvard Hirifjell woont bij zijn grootvader op een afgezonderde aardappelboerderij in Noorwegen. Wanneer zijn grootvader overlijdt, blijft Edvard achter met een hoop onbeantwoorde vragen over zijn verleden. In zijn zoektocht naar de omstandigheden waarin zijn ouders destijds gestorven zijn, verzeilt hij op de Shetland-eilanden en later in Frankrijk.

Leestip van bibmedewerkster Lili.

Follow the money

Kijktip: tv-serie Follow the money

Voor de liefhebbers van Scandinavische series is 'Follow the money' een aanrader. Deze spannende Deense dramaserie is van de makers van de succesvolle series 'Borgen' en 'The Legacy'. Na de vondst van een lijk bij een windmolenpark doet inspecteur Mads onderzoek bij een energiemultinational. Uitstekende acteerprestaties, een sterk verhaal en gefilmd op schitterende locaties. Er is een tweede seizoen in de maak. Spannend!

Kijktip van bibmedewerkster Lili.

Kula Shaker

 

Luistertip: cd The very best of Kula Shaker - Govinda

Wie kent deze Britse popgroep uit de jaren '90 nog? In 1996 kwam hun debuutalbum K uit, dat één van de snelst verkopende debuutalbums was na Oasis' Definitely Maybe. De band splitte in 1999, maar kwam terug samen in 2005. Dit jaar verscheen hun vijfde studioalbum 'K 2.0'. In de bib kan je nu 'The very best of Kula Shaker - Govinda' lenen: een dubbelcd met hun bekendste nummers uit hun ruige beginperiode. Een beetje nostalgie naar mijn studententijd.

Luistertip van bibmedewerkster Lili.

 

Meer Lees- en kijktips vind je op onze Pinterestpagina en op onze website!

Contact