Tip van de bib: oktober 2018

september

Lees-, kijk- en luistertips van onze leden en het bibpersoneel.

De zeven zussen

Leestip: reeks De zeven zussen van Lucinda Riley

Na de plotselinge dood van hun vader komen de zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia is de eerste zus die aan de zoektocht naar haar verleden begint. De boeken zijn opgebouwd met enerzijds het verhaal van de zus en haar zoektocht, anderzijds het verhaal uit het verleden waarin het geheim van hun afkomst ontrafeld wordt. Ik wacht vol ongeduld op het volgende boek uit de reeks. Spijtig genoeg lees ik ze te snel uit!

Leestip van bibliothecaris Hilde.

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verd.: RILE (of in het leestiprek)

Wolfskinderen

Leestip jongeren: historische roman Wolfskinderen van Paul Dowswell

De spanning die je wel vaker voelt bij het lezen van een oorlogsroman, hangt ook in dit boek. Wie is te vertrouwen en wie niet? De strijd om te overleven woedt elke dag. Dowswell weet het heel realistisch voor te stellen.

Leestip van bibmedewerkster An.

Vindplaats: jongerenhoek 2e verd.: DOWS (of in het leestiprek)

Chi Coltrane

Luistertip: verzamelcd Chi Coltrane / Let it ride / Silk & Steel van Chi Coltrane

Wat een stem! Van de Amerikaanse zangeres en songwriter Chi Coltrane is deze verzamelcd uitgebracht. Pure nostaligie! Ik heb haar muziek zelf leren kennen als kind door mijn moeder en ik vind het nog steeds top!

Luistertip van bibmedewerkster Lili.

Vindplaats: muziekafdeling op het gelijkvloers: 78 COLT

Het museum van oorlog

Leestip: roman Het museum van oorlog van Claudio Magris

De veelvuldig bekroonde Italiaanse auteur Claudio Magris levert alweer een magistraal werk af, een totaalspektakel waarin oorlog centraal staat en de mens er bekaaid van afkomt (Bron: NBD Biblion).

Leestip van anonieme lezer.

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verd.: MAGR (of in het leestiprek)

De Leestip

Leestip: roman De Leestip van Shelly King

De titel spreekt voor zich ;-)

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verd.: KING (of in het leestiprek)

Ontsnapt

Leestip: waargebeurd verhaal Ontsnapt van Carolyn Jessop

Je kan gewoonweg niet stoppen met lezen. Het hoofdpersonage heeft een enorm doorzettingsvermogen. Het is ook waargebeurd. Het leuke is dat je informatie krijgt over wat er achteraf is gebeurd.

Leestip van lezeres Vera.

Vindplaats: afdeling Fictie - 2e verd.: JESS (of in het leestiprek)

Hier jouw tip?!
Heb je zelf een lees-, kijk- of luistertip? Laat het ons weten! Geef ons de titel en auteur/uitvoerder en vermeld ook waarom je het een aanrader vindt. Wie weet, vind je jouw tip dan terug in een volgende nieuwsbrief!

Leestips uit onze vorige nieuwsbrieven vind je hier terug.

Meer tips vind je op onze
Pinterestpagina en op onze website!