Tip van de bib: september 2017

4
september
2017

Lees-, kijk- en luistertips van onze lezers en het bibpersoneel.

 

El Olivo

Kijktip: film 'El Olivo'

Een pareltje tussen vele andere films... Misschien een antwoord op hoever je moet of kunt gaan om je idealen te realiseren...

Kijktip van lezeres Bernadette.

Leestip

Leestip: informatief boek Dwalen in het antropoceen

Gewéldig boek! René ten Bos belicht hoe de mens invloed uitoefent op de aarde. 

Leestip van lezer Paul.

 

The missing

Kijktip: tv-reeks 'The Missing'

Van deze thrillerserie van de BBC heeft zowel seizoen 1 als seizoen 2 mij kunnen bekoren. In beide seizoenen tracht de Franse rechercheur Julien Baptiste een ondertussen geklasseerde verdwijning op te lossen. In seizoen 1 verdwijnt de 5-jarige zoon van een Engels echtpaar spoorloos tijdens een vakantie in Frankrijk. Na 8 jaar duikt nieuw bewijs op en zet vader Tony alles op alles om erachter te komen wat er met zijn zoon is gebeurd. In de tweede reeks duikt Alice Webster na elf jaar vermist te zijn, weer op. Terwijl de politie op haar ontvoerder jaagt, wordt duidelijk dat haar verdwijning verband houdt met de verdwijning van een ander meisje dat nog spoorloos is. Spanning verzekerd!

Leuk weetje: hoewel het verhaal uit seizoen 1 zich grotendeels in Frankrijk afspeelt, werd de reeks volledig in België opgenomen. Ook voor seizoen 2 werd in ons land gefilmd en spelen naast een Britse topcast ook Filip Peeters en Anemone Valcke een hoofdrol.

Kijktip van bibmedewerkster Lili.

Huis van de zalmen

Leestip: boek Het huis van de zalmen van Marc Reugebrink

Een boek dat zich in Vlaanderen afspeelt, daarom heel herkenbaar. Goed geschreven, boeiend. Heerlijk leesvoer voor wijn- en culinaire liefhebbers. Maar ook voor een niet-wijnliefhebber zoals ik was het fijn om te lezen.

Leestip van lezeres Gerda.

De vintagewinkel

Leestip: boek De vintagewinkel van Stephanie Lehmann

Een hartverwarmend, mooi boek dat je laat wegdromen naar het New York van 100 jaar terug, waarin een vooruitstrevende jonge vrouw wordt geportretteert, die tegen de normen en waarden van haar tijd durfde in te gaan.

Leestip van bibliothecaris Hilde.

Leestip

Leestip: jeugdboek Het waanzinnige boek over je lichaam: 99% nonsens, 100% humor

'Je achterste (bips, billen, kont) moet al het smerige werk opknappen'. 'Houd je neus nooit bij oksels, luiers, eieren...'. Overzicht van lichaamsdelen die je kunt zien en die je niet kunt zien. Grappige informatie met stripachtige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Leestip van bibmedewerkster Caroline.

 

Leestips uit onze vorige nieuwsbrieven vind je hier terug.

Meer tips vind je op onze Pinterestpagina en op onze website!

Heb je zelf een lees-, kijk- of luistertip voor onze nieuwsbrief? Laat het ons weten! Geef ons de titel en auteur/uitvoerder en vermeld ook waarom je het een aanrader vindt. Wie weet, vind je jouw tip dan terug in een volgende nieuwsbrief!

Contact