Tip van de bib: juli/augustus 2017

28
juni
2017

Nu extra veel lees-, kijk- en luistertips voor de zomermaanden!

 

Audrey & Anne

Leestip: boek Audrey & Anne van Jolien Janzing

Twee verhaallijnen, van Audrey Hepburn en van Anne Frank, die heel knap met elkaar verweven zijn. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen.

Leestip van lezeres Gemma.

Auteur Jolien Janzing maakte naam met haar historische roman ‘De Meester’, over de liefde van Charlotte Brönte voor haar Brusselse leraar. Het boek verscheen in het Nederland, Frans, Duits en Engels en de filmrechten werden verkocht aan een Britse producent.

Fanny K.

Leestip: stripreeks Fanny K.

Fanny van de Kiekeboes is volwassen geworden. Een spannende stripreeks met herkenbare personages uit de oorspronkelijke stripreeks, maar met een extra tikkeltje spanning!

Leestip van vrijwilligster Elke.

Dheepan

Kijktip: film Dheepan

Een fantastisch goede film die je verbouwereerd achterlaat. Kijken!

Kijktip van bibmedewerkster Marie-Anne.

Paris

Luistertip: cd Paris van Zaz

Een ode aan de mooiste stad ter wereld. Van deze cd word je gegarandeerd goedgezind. Zo leuk dat ik hem zelf gekocht heb.

Luistertip van bibmedewerkster Marie-Anne.

Eland

Leestip: boek Eland van Lykele Muus

Een ontroerend verhaal over opgroeien, literatuur en liefde. Een boek dat je niet gemakkelijk weglegt!

Leestip van bibmedewerkster Hanne.

leestip

Leestip: informatief boek De verwoestingen van Rusland: een politieke geschiedenis van Andropov tot Poetin (uitgave 2017)

Imposant stuk hedendaagse geschiedenis. Wie dit leest, krijgt een beter begrip van het Rusland na de val van de muur. 

Leestip van vrijwilliger Willy.

De grote schoonmaakbijbel

Leestip: informatief boek De grote schoonmaakbijbel

Allerlei tips & tricks over het huishouden, een zeer uitgebreid overzicht, iedereen kan er wel een tip uit gebruiken. Want, een proper huis maakt gelukkig! En met dit boek wil je meteen aan de slag.

Leestip van bibmedewerkster Lili.

Leestip  

Leestip: waargebeurd verhaal De kleine gevangene van Lise Kristensen

Dit is het waargebeurde overlevingsverhaal van een klein meisje Lise, kind van Noorse ouders, in een Japans krijgsgevangenenkamp in Nederlands-Indië (Java) tijdens de Tweede Wereldoorlog. In één ruk uitgelezen! Kippenvel!

Leestip van lezeres Vera.

Kijktip

Kijktip: film My life as a dog (Mitt Liv som Hund)

Mooie en droevige Zweedse film over een opgroeiende jongen. Op zijn eigen, soms onbeholpen manier, probeert Ingemar zijn weg te vinden doorheen de moeilijkheden waarmee hij te maken krijgt.

Kijktip van bibmedewerkster Adelheid.

Leestip

Leestip: prentenboek Zo zijn ouders

Ouders lijken je alleen maar te willen vertellen wat je niet mag. Maar soms zijn het ook handige vuilnisbakken, springkussens of uitkijktorens. En ze kunnen nog veel meer… Prentenboek met humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Leestip van bibmedewerkster Caroline.

Bonita Avenue

Leestip: roman Bonita Avenue van Peter Buwalda

'Bonita Avenue' sleepte een hele reeks prijzen in de wacht, en terecht: rijke taal, metaforen en diepe, indringende verhaallijnen! Enkel het einde liet mij een beetje op m'n honger zitten, maar de volledige leeservaring is zeker de moeite!

Leestip van bibmedewerkster Hanne.

Luistertip

Luistertip: Ferritales van Sarah Ferri

Ik ben fan van de stem van Sarah Ferri (een Belgische! zangeres/pianiste/componiste) en de sfeer waarin haar liedjes zijn ondergedompeld. Haar debuutalbum Ferritales is een pareltje om naar te luisteren. Ze heeft ook een nieuw album uit, Displeasure, dat ik nog volop aan het ontdekken ben, maar het klinkt ook weer heel erg goed.

Luistertip van bibmedewerkster Lili.

Tip: Wist je dat je via onze catalogus liedjes kan beluisteren? Als je een cd opzoekt, vind je achter de liedjes een link naar Spotify en (soms) naar Youtube zodat je meteen ook clipjes kan bekijken.

 

Leestips uit onze vorige nieuwsbrieven vind je hier terug.

Meer tips vind je op onze Pinterestpagina en op onze website!

Heb je zelf een lees-, kijk- of luistertip voor onze nieuwsbrief? Laat het ons weten! Geef ons de titel en auteur/uitvoerder en vermeld ook waarom je het een aanrader vindt. Wie weet, vind je jouw tip dan terug in een volgende nieuwsbrief!

Contact