Tip van de bib: juni 2017

28
mei
2017

Lees-, kijk- en luistertip van de maand - samengesteld door leners en personeel van bib Tienen.

 

Before I go to sleep

Kijktip: film Before I go to sleep

Spannend verhaal waar je in wordt meegezogen. Bestaat ook in boekvorm. Ze zeggen steeds dat het boek beter is dan de film; ik zou zeggen dat het dan wel een heel straf boek moet zijn om deze film te overtreffen!

Kijktip van vrijwilligster Elke.

Het boek waarop de film gebaseerd is van auteur S.J. Watson, kan je ook lenen in de bib: Voor ik ga slapen (ook als dwarsligger) of in het Engels Before I go to sleep.

Tien geboden voor innerlijke rust

Leestip: informatief boek Tien geboden voor innerlijke rust van Lisette Thooft

Ik lees deze auteur heel graag en ik hoop jij in de toekomst ook. :-) Lisette Thooft schrijft ook in het tijdschrift Genoeg dat je ook in de bib vindt (in de tijdschriftenhoek op het gelijkvloers).

Leestip van bibmedewerkster Marie-Anne.

Grand hotel

Kijktip: serie Grand Hotel

Op de dvdhoes lees je waarom deze serie de moeite waard is: "Het Spaanse kostuumdrama Grand Hotel is overal ter wereld een enorm succes. In eigen land won het 1e seizoen direct al vier van de Iris Awards die jaarlijks worden uitgereikt door de Spaanse film- en televisieacademie. Zelfs het kritische Britse publiek was unaniem lovend; de Daily Telegraph roemde Grand Hotel als 'de Spaanse Downton Abbey'. De grote aantrekkingskracht van deze serie schuilt in de combinatie van drama en suspense. Grand Hotel is namelijk romantisch en spannend tegelijk. Naast relatieperikelen en intriges worden de hoofdpersonen geconfronteerd met moorden en andere misdrijven die moeten worden opgelost. Het begint allemaal in 1905, als de jonge Julio arriveert bij het luxe hotel Grand Hotel. Hij komt een bezoekje brengen aan zijn zus Cristina die in het hotel werkt als kamermeisje. Maar Cristina blijkt spoorloos en Julio vreest dat haar iets is overkomen. Hij neemt een baantje als kelner bij het hotel, vastbesloten de zaak tot op de bodem uit te zoeken..."

Deze verzamelbox bevat alle afleveringen van de seizoenen 1 + 2; ruim 31 uur genieten van historisch drama op zijn best!

Kijktip van lener Bea.

 Lion

Leestip: waargebeurd verhaal Lion: mijn lange weg naar huis van Saroo Brierley

Een heel mooi waargebeurd verhaal. In een klein station in India is de vijfjarige Saroo zijn broer kwijtgeraakt. Hij klimt in een treinstel om hem te zoeken, maar raakt per ongeluk opgesloten en komt helemaal alleen aan de andere kant van India in Calcutta terecht...

Prachtig verfilmd als “Lion” met Nicole Kidman en Dev Patel (acteur uit 'Slumdog Millionaire').

Leestip van bibmedewerkster Arlette.

 

Leestips uit onze vorige nieuwsbrieven vind je hier terug.

Meer tips vind je op onze Pinterestpagina en op onze website!

Heb je zelf een lees-, kijk- of luistertip voor onze nieuwsbrief? Laat het ons weten! Geef ons de titel en auteur/uitvoerder en vermeld ook waarom je het een aanrader vindt. Wie weet, vind je jouw tip dan terug in een volgende nieuwsbrief!

Contact