Tip van de bib: mei 2017

3
mei
2017

Lees-, kijk- en luistertip van de maand - samengesteld door leners en personeel van bib Tienen.

 

 Zo train je je kat

Leestip: informatief boek Maak je niet dik

Dit boek motiveerde me om eindelijk mijn nefaste eetgewoonten aan te pakken en veel gezonder te gaan eten. Het staat vol heldere inzichten en bruikbare adviezen. Je leest het heel gemakkelijk uit omdat het allemaal korte hoofdstukjes zijn die licht verteerbaar zijn. Bovendien is het goed onderbouwd en staat er geen onzin in. Kortom een interessant boek voor al wie graag geprikkeld wordt om gezonder te gaan leven.

Leestip van bibmedewerkster Nancy.

 The Nightingale

Leestip: leesboek The Nightingale van Kristin Hannah

Lees de eerste zin en laat je betoveren. Het is een prachtig verhaal over 2 zussen die op hun eigen manier een strijd voeren tijdens de oorlog.

Leestip van lezeres Karen.


In de bib is ook de Nederlandstalige versie van het boek aanwezig: De Nachtegaal.

 Gloob & Teo

Leestip: kinderboeken Gloob & Teo

Kleurrijke verhalen over hoe Gloob & spin Teo zorgen voor de aarde en vaak bijzondere oplossingen vinden om de wereld een beetje duurzamer te maken. De boeken worden uitgegeven door Djapo, een Vlaamse educatieve organisatie die kinderen anders wil laten denken over en kijken naar de wereld, zodat ze die zelf mee vorm kunnen geven. Met duurzame thema’s zoals grondstoffen, fair trade, klimaat, bijen, bos, water…. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Leestip van bibmedewerkster Lili.

 Vrouwen met groene vingers zijn buitengewoon

Leestip: informatief boek Vrouwen met groene vingers zijn buitengewoon

Een prachtig rijk geïllustreerd historisch overzicht van de beroemdste tuiniersters van 1600 tot nu. Prachtig en inspirerend: allen de tuin in!

Leestip van bibmedewerkster Marie-Anne.

 

Leestips uit onze vorige nieuwsbrieven vind je hier terug.

Meer tips vind je op onze Pinterestpagina en op onze website!

Heb je zelf een lees-, kijk- of luistertip voor onze nieuwsbrief? Laat het ons weten! Geef ons de titel en auteur/uitvoerder en vermeld ook waarom je het een aanrader vindt. Wie weet, vind je jouw tip dan terug in een volgende nieuwsbrief!

Contact