Tip van de bib: april 2017

maart
2017

Lees-, kijk- en luistertip van de maand - samengesteld door leners en personeel van bib Tienen.

Zo train je je kat

Leestip: informatief boek Zo train je je kat

De gedachten en gedragingen van mijn kat zullen voor mij altijd een mysterie blijven, maar met dit boek wordt er toch een tipje van de sluier opgelicht. Er staan bovendien heel wat tips in waarvan ik er enkele in de praktijk toepas!

Leestip van bibmedewerkster Hanne.

Jonathan gaat los

Leestip: leesboek Jonathan gaat los van Meg Rosoff

Jonathan is een ietwat vreemde New Yorker die alles in vraag stelt, ervan overtuigd is dat zijn honden lijden aan 'weltschmerz', opeens verwikkeld raakt in een trouwpartij met zijn vriendin waarvan hij niet zeker weet of hij er wel samen mee wil zijn... Het is een grappig, bizar verhaal dat super vlot leest. Walnoot!

Leestip van bibliothecaris Hilde.

Hof van doorns en rozen

Leestip: jongerenboek Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas

Dit was voor mij een zalige fantasyroman om in weg te dromen. Soms oneindig spannend en dan weer voel je de heerlijke verliefdheid die ontluikt tussen Eyre en Tamlin. I loved it!

Om te overleven gaat de 19-jarige Feyre jagen in het bos dat grenst aan de wereld van de Elfiden. Door een oud verbond is er een muur opgetrokken tussen beide rivaliserende rijken. Maar soms glippen er wezens door de openingen van de muur. Wanneer Feyre op een dag een wolf neerschiet, beseft ze niet dat ze een Elfide heeft gedood. Al snel komt de Edelheer van het Lentehof vergelding opeisen. Feyre wordt meegevoerd naar een onbekende wereld waar ze moet verblijven bij Tamlin, de Edelheer van het Lentehof. In het begin voelt Feyre een vurige haat voor Tamlin. Maar langzaamaan verandert deze haat… De prille liefde tussen Feyre en Tamlin loopt echter gevaar: een vijand dreigt het Elfidenrijk te verwoesten.

Je zal onmiddellijk houden van de krachtige, minzame en hoffelijke Tamlin. Ook Feyres moed, koppigheid en brutaliteit maken haar zeer aimabel. Het boek lijkt een beetje dik om te lezen, maar laat je er niet door ontmoedigen. Het is echt de moeite waard! Vanaf ca. 15 jaar.

Leestip van bibmedewerkster An.

Chef

Kijktip: film Chef

Een echte feelgood film voor foodies! Met Sofia Vergara uit Modern Family. (Deze serie is trouwens ook een echte aanrader!)

Kijktip van bibmedewerkster Hanne.

Kaleo

Luistertip: cd A/B van Kaleo

Kaleo is een IJslandse groep die een grote hit had met ‘Way down we go’. Fans van de serie Suits zullen het nummer al kennen uit de finale van seizoen 5.

Naast dit nummer staat de cd nog vol met mooie songs zoals het road trip nummer ‘Automobile’, het ingetogen ‘All the pretty girls’ en het IJslandse ‘Vor í vaglaskógi’. Wil je ze live aan het werk zien? Kaleo komt dit jaar naar Rock Werchter. Een aanrader!

Luistertip van bibliothecaris Hilde.

Leestips uit onze vorige nieuwsbrieven vind je hier terug.

Meer tips vind je op onze Pinterestpagina en op onze website!

Heb je zelf een lees-, kijk- of luistertip voor onze nieuwsbrief? Laat het ons weten! Geef ons de titel en auteur/uitvoerder en vermeld ook waarom je het een aanrader vindt. Wie weet, vind je jouw tip dan terug in een volgende nieuwsbrief!