Tip van de bib: februari 2017

1
februari
2017

Lees-, kijk- en luistertip van de maand - samengesteld door leners en personeel van bib Tienen.

 

The Leftovers

Kijktip: serie The leftovers seizoen 2

Op 14 oktober verdwijnt zonder enige verklaring 2 procent van de wereldbevolking. Seizoen 1 volgt de achterblijvers in het stadje Mapleton waar 100 zielen verdwenen en hoe zij persoonlijk omgaan met het trauma en wat doet zoiets met de gemeenschap. In het tweede seizoen verhuist de actie naar het stadje Miracle in Texas, een jaar na de gebeurtenissen uit seizoen 1. Miracle was de enige plek waar indertijd niemand verdween. Daar hopen de achterblijvers rust te vinden. Maar dat is helaas niet het geval… Je krijgt geen antwoord op al je vragen, maar je blijft geboeid kijken!

Kijktip van bibliothecaris Hilde.

 Bombino - Azel

Luistertip: cd Azel van Bombino

De eigenheid die de muziek van Bombino heeft, maakt dit voor mij een erg mooie cd. De mix van Afrikaanse klanken met reggae en blues en rock en de zang in moedertaal, alles bij elkaar gebracht in vloeiende melodieën spreekt heel erg aan. De karaktervolle sound van Bombino maakt dat je het album met plezier keer op keer draait. En ferme cd, heerlijke dansmuziek trouwens.

Kijktip van bibmedewerkster Marie-Anne.

 Schaduw van Tambora

Leestip: informatief boek De schaduw van Tambora van Philip Dröge

Verslag van de uitbarsting van de vulkaan Tambora op het Indonesische eiland Soembawa in april 1815, de grootste in de moderne tijd, met nog jarenlange, wereldwijde gevolgen door een verstoord klimaat, misoogsten, ziekte en hongersnood. Een indrukwekkende, vlot lezende, reconstructie van een onbekende wereldramp.

Leestip van bibmedewerker Hans.

 Virgin Mountain

Kijktip: film Virgin Mountain 

In deze film zet de regisseur een ontroerend portret neer van een zwaarlijvige man die sociaal onhandig is en onder het juk van zijn controlerende moeder leeft.  Hij wordt bovendien gepest op het werk. Geleidelijk aan komt er verandering in zijn leven en dat heeft alles te maken met een meisje dat hem ‘ontwapent’.  Deze film is een trage film, maar de hoofdrolspeler is zo goed in zijn acteerwerk dat je alleen maar met hem kan meevoelen. Het is bovendien een ode aan pure liefde en daarom liet deze film mij met een erg warm gevoel achter.

Leestip van bibmedewerkster Nancy.

 

Leestips uit onze vorige nieuwsbrieven vind je hier terug.

Meer tips vind je op onze Pinterestpagina en op onze website!

Heb je zelf een lees-, kijk- of luistertip voor onze nieuwsbrief? Laat het ons weten! Geef ons de titel en auteur/uitvoerder en vermeld ook waarom je het een aanrader vindt. Wie weet, vind je jouw tip dan terug in een volgende nieuwsbrief!

Contact