Tip van de bib: januari 2017

4
januari
2017

Lees-, kijk- en luistertip van de maand - samengesteld door leners en personeel van bib Tienen.

 

De kooi

Leestip: boek De kooi door Josh Malerman

Horror is een genre dat ik niet zo vaak lees, maar dit boek kreeg zo goede reviews dat ik het toch eens wou proberen. En terecht, zo blijkt. Een echte nagelbijter, waarbij je af en toe moet stoppen met lezen van de spanning – maar ook niet te lang want je wilt natuurlijk wél zo snel mogelijk het einde weten… We hebben ‘m zowel in het Engels als in het Nederlands in de bib.

Leestip van bibmedewerkster Hanne.

 Room

Kijktip: film Room

Jack, een jongen van 5 jaar weet niet beter, de kamer waar hij samen met zijn mama verblijft is de wereld, daarbuiten is er niets. Geleidelijk in de film komen we te weten waarom moeder en zoon de hele tijd in deze kamer wonen. Ik kan niet meer over de inhoud verklappen, want dan neem ik de spanning weg van het kijken. Wat ik wel kan zeggen: de twee personages spelen ontroerend mooi en het is een hartverscheurend verhaal. Een film die beklijft. 

Kijktip van bibmedewerkster Nancy.

 Speel je mee

Leestip: kleuterboek Speel je mee? van Hervé Tullet

De 3- en 4-jarigen van deze iPad-generatie zullen dit boek geweldig vinden (en de ouders ook!). Aanstekelijke kleine opdrachtjes zetten aan tot het aanraken van het boek zoals je doet bij een touch screen: de grap zit hem in de overzetting van dit digitale gevoel op een analoog medium als een boek. In de bib vind je van dezelfde auteur ook 'Een boek'.

Leestip van bibmedewerkster Lili.

 Albert moet naar huis

Leestip: boek Albert moet naar huis door Homer Hickam

West-Virginia 1935: mijnwerker Homer Hickam en zijn vrouw Elsie vertrekken in hun oude Buick voor een lange reis naar Orlando. Aanleiding is alligator Albert die ze klein als huwelijkscadeau kregen van een oude vriend van Elsie uit Orlando. Albert is nu groter geworden, reden voor Homer om Elsie te laten kiezen: Albert het huis uit of hij. Albert reist in een oude badkuip op de Buick met als verstekeling een haan zonder naam. Op hun tocht maken ze het ene avontuur na het andere mee. Zo raken ze betrokken bij een bankoverval en bij smokkelaars, lijden schipbreuk, krijgen een rol in een junglefilm en komen terecht in een orkaan.

Het boek gaat niet alleen over de avonturen die ze beleven, maar ook over de zoektocht van Homer en Elsie naar wie ze werkelijk zijn. Grappig, ontroerend, spannend… gewoon een fantastisch boek dat leest als een (snel)trein!

Leestip van bibliothecaris Hilde.

 

Leestips uit onze vorige nieuwsbrieven vind je hier terug.

Meer tips vind je op onze Pinterestpagina en op onze website!

Heb je zelf een lees-, kijk- of luistertip voor onze nieuwsbrief? Laat het ons weten! Geef ons de titel en auteur/uitvoerder en vermeld ook waarom je het een aanrader vindt. Wie weet, vind je jouw tip dan terug in een volgende nieuwsbrief!

Contact