Thuis in taal: voorlezen in de thuistaal

‘Thuis in taal’ is een project met voorleeskoffertjes met boekjes in de thuistaal ter bevordering van de taalverwerving van anderstalige jonge kinderen

De thuistaal vormt een belangrijke basis om daarna eender welke taal te leren, ook het Nederlands. Het project 'Thuis in Taal' wil daarom anderstalige ouders de kans bieden om in hun eigen taal voor te lezen aan hun kinderen én daarbij ook de Nederlandse taalverwerving te stimuleren.

In de bibliotheek van Tienen kan je voorleeskoffertjes lenen in het Russisch (4 koffers), Pools (4 koffers) en Arabisch (1 koffer). Je vindt ze op de jeugdafdeling. Elk koffertje bevat 4 boekjes in een andere taal, 4 boekjes in het Nederlands of zonder woorden, een liedjesboek, een dvd en een boekje met voorleestips. De uitleentermijn is 4 weken.

koffertjes Thuis in taalThuis in taal

Dit pilootproject is een samenwerking tussen provincie Vlaams-Brabant en volgende partners: de bibliotheken van Halle, Vilvoorde, Leuven, Tienen en Diest, LINC vzw, het Agentschap Integratie en Inburgering, vzw ‘de Rand’, het Centrum voor Taal en Onderwijs en de dienst diversiteit en gelijke kansen van de stad Leuven.

Contact