Racisme: over wonden en veerkracht - door Naima Charkaoui

1fd4ced2-f6b6-49d4-9388-8222578be8d7.jpeg Racisme is een groot maatschappelijk en politiek probleem. Maar het is ook een persoonlijk probleem, en daar staan we nog weinig bij stil. In deze lezing – gebaseerd op haar boek ‘Racisme: over wonden en veerkracht’ – legt Naima Charkaoui uit hoe racisme de gezondheid en de ontwikkeling schaadt van de mensen die erdoor getroffen worden. Ze geeft ook handvatten om de veerkracht en weerbaarheid van de slachtoffers te versterken. Met die wegwijzers kunnen zowel mensen die zelf geviseerd worden door racisme, als mensen in hun omgeving (ouders, vrienden,…) en professionals aan de slag.

Naima Charkaoui (Roeselare, 1978) studeerde politieke wetenschappen aan de Universiteit Gent. Ze werkt sinds 2001 rond mensenrechten, diversiteit en racisme: eerst aan het hoofd van het Minderhedenforum, later in de kinderrechtensector en momenteel rond internationale solidariteit. In 2019 publiceerde EPO haar boek ‘Racisme: over wonden en veerkracht’.

Praktische info:
Vrijdag 25 oktober om 20.00 uur in de bibliotheek van Tienen (op het gelijkvloers).
Deelname is gratis maar inschrijven op voorhand is verplicht: via mail (bibliotheek@tienen.be), telefoon (016 80 56 70) of in de bib.

Deze lezing is een samenwerking tussen bibliotheek Tienen, het OverKop-huis Tienen en Dienst Integratie Tienen.

vr 25 oktober 2019 van 20.00 tot 22.00 uur

Gratis (Basistarief: 0,00 €)