Prentenboeken (0-5 jaar)

Alle prentenboeken hebben een geel bolletje op de rug (geel= 0-5 jaar).


 

Voor baby’s en peuters (0-2 jaar)

Voor baby's en peuters staan de prentenboeken in aparte bakken aan de rechterkant halverwege de jeugdafdeling.
Boekjes uit bekende reeksen (Kaatje en Karel, Jules, Rosalie, …) staan samen.

Reeksen

Nieuw in de collectie voor de allerkleinsten zijn de Boekstartboekjes: knisper- en badboekjes, leuke kartonboekjes en contrastboekjes. Dit laatste zijn boekjes met hele duidelijke tekeningen waar baby’s al vanaf drie maanden van kunnen genieten. Meer over Boekstart lees je hier.

Je kan ook de Tatertaalrugzakjes lenen. Ze bevatten boekjes om kinderen tussen 0 en 3 jaar al pratend, spelend, lezend te prikkelen met taal. Meer over Tatertaal vind je hier.

Voor kleuters (3-5 jaar): Kleuter ZIZO

Voor 3- tot 5-jarigen staan alle prentenboeken in de bakken links bij het binnenkomen van de jeugdafdeling (langs het raam). Hier vind je zowel informatieve prentenboeken als verhalen met prenten. Ze staan gerangschikt per thema, volgens het systeem Kleuter ZIZO (ZIZO is 'Zonder inspanning zoeken').

Alle prentenboeken hebben op de rug een geel bolletje voor de leeftijdsaanduiding (geel= 0-5 jaar) en op de voorkant (rechtsboven) het symbooltje en de verwoording van het thema. Er zijn 10 hoofdthema's, elk met een eigen kleur. 

Een volledig overzicht van de prentenboeken per thema, vind je hier.

 

UITLEG ETIKET (te vinden op de voorkant van het boek - rechtsboven):

uitleg etiket

prentenboeken

Speciale thema's

  • Voor onze kleinste lenertjes is niet alles even evident: ziektes, omgaan met verlies, mama en papa die niet meer samen zijn, ... Daarom hebben we op onze pinterest-pagina per thema een aantal kleuterboekjes gegroepeerd die hierbij kunnen helpen. Kijk dus zeker eens op www.pinterest.com/bibtienen!

Pinterest-kinderen

  • Prentenboeken over sinterklaas en kerstmis (3-5 jaar) vind je in de jeugdafdeling van november tot januari. Wegens plaatsgebrek verhuizen ze buiten deze maanden naar de reserve, maar je kan er altijd naar vragen aan de balie. Om te weten welke prentenboeken over sint en kerst de bib heeft, kan je in het volledige overzicht van de prentenboeken klikken op de symbooltjes van sint en kerst onder het hoofdthema 'Feesten'. Prentenboeken over carnaval, pasen en halloween vind je ook terug in dit overzicht.

Contact