Lees/Kijk/Luistertips

Weet je niet wat mee te nemen? Maak gebruik van onze Lees/Kijk/Luistertips! Samengesteld door leners en het bibpersoneel.  

• In de bib

Leestip-rek

Fictie

Op de fictieafdeling (2de verdieping) vind je het 'Leestip'-rek vooraan tegen het raam. Hier staan de leesboeken die volgens het bibpersoneel of andere leners worden aangeraden. De leestips voor jongeren staan apart in de jongerenhoek (ook op de 2de verdieping).

Op het strookje dat bij het boek zit, staat genoteerd waarom een bepaald boek het lezen waard is en er is ook score toegevoegd (1 tot 5 sterretjes).

Non-fictie

Omdat de Leestips voor romans een succes bleek, zijn we ook gestart met een ‘Leestips’-rek op het gelijkvloers. Daar hanteren we eenzelfde systeem voor de informatieve boeken (leestips), dvd’s (kijktips) en cd’s (luistertips). 

Heb je zelf een Lees/Kijk/Luistertip? Laat het ons weten!

Je vult een 'Leestip'-strookje in, thuis of in de bib, of je vult het elektronisch aanvraagformulier in. Je schrijft waarom het boek een aanrader is. Die uitleg is zo kort of zo lang als je zelf wil. Je geeft ook een score door het aantal sterretjes in te kleuren (van 1 tot 5). De ingevulde tip geef je vervolgens af aan de balie en jouw boek/cd/dvd-tip zetten wij dan op het 'Lees/Kijk/Luistertip'-rek om anderen te inspireren. Alvast bedankt!

• Online

Onze maandelijkse lees-, kijk- en luistertips uit onze nieuwsbrief vind je hier.

Veel van onze leestips vind je ook op onze Pinterest-pagina!

Contact