Leesgroep De Boekenbabbel

  • Andere lezers ontmoeten
  • Samen over boeken praten
  • Iets bijlerenLeescactus

Vind je lezen leuk? Wil je graag andere lezers ontmoeten, over boeken praten en er wat meer over weten? Dan is De Boekenbabbel wellicht iets voor jou.

De Boekenbabbel geeft je zin om regelmatig een boek te lezen en er op een aangename en ontspannen manier over te praten. Doordat je in groep de boeken bespreekt, merk je dat ieder een andere kijk heeft op eenzelfde boek. Dat verrijkt je leeservaring. Bovendien krijg je ook nog achtergrondinformatie over het boek en de auteur.

De leesgroep bestaat uit een vaste kern, maar er zijn ook mensen die af en toe komen. Ook dat kan perfect. Elke keer plannen we een nieuw boek. Door iedere keer een eenvoudig inschrijvingsformulier in te vullen (per mail, via onze Facebookpagina of op de website van de bib), maak je kenbaar dat je meedoet.

Ongeveer zes keer per jaar komen we samen. De bespreking gaat telkens door op een woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur en soms ook op woensdagvoormiddag van 10u00 tot 12u00. De bibliotheek zorgt voor een voorraad boeken. Je betaalt 3 euro per deelname en 2 euro voor het uitlenen van het boek (maar je mag ook zelf voor je boek zorgen, dan valt deze kost weg).

Bibliotheekmedewerkster Nancy begeleidt de boekenbabbel. Haar vurig enthousiasme werkt aanstekelijk.

Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden van de Boekenbabbel, stuur dan een mailtje naar bibliotheek@tienen.be met vermelding van je interesse en je naam.

Welke boeken hebben we al samen gelezen en besproken?

De God van Kleine Dingen door Arundhati Roy / De boodschapper door Markus Zusak / De Alchemist door Paulo Coelho / Norwegian Wood door Haruki Murakami / Stoner door John Williams / Het Gras van de nacht door Patrick Modiani / Mevrouw Verona daalt de heuvel af door Dimitri Verhulst / Paarden stelen door Per Petterson / In tijden van afnemend licht door Eugen Ruge / Jij zegt het door Connie Palmen / Spaar de spotvogel door Harper Lee / Boulevard van de vrijheid door Leopold Kirsch / Alsof het voorbij is door Julian Barnes

Contact