Leesboeken


LeesboekenJongeren

De leesboeken voor jongeren (14+) vind je in de jongerenhoek op de 2de verdieping, helemaal achteraan rechts.

Alle young adult boeken hebben een gele rugsticker 'jongeren' en staan alfabetisch gerangschikt volgens auteursnaam.

Boeken die deel uitmaken van een reeks, hebben op de rug ook een reeksnummer, zodat je het volgende deel makkelijk terugvindt.

Reeks


Vele boeken hebben op de rug ook een genre-etiket. Je kan dus ook op genre zoeken. Een overzicht van de genres vind je hier.

Jongerenromans

Nieuwe boeken liggen op een apart rek in het begin van de jongerenhoek.

Op het tafeltje ernaast vind je leestips: boeken die volgens andere lezers de moeite waard zijn om te lezen. Op het strookje dat bij het boek zit lees je waarom. Zeker eens proberen!

Nieuwe boeken jongerenLeestips jongeren

Makkelijk lezen

Deze verhalen zijn gebaseerd op het originele boek, maar hebben een vereenvoudigde tekst en zijn beperkt in het aantal pagina’s. De eenvoudige verhalen zijn uiterst geschikt voor mensen die Nederlands leren.

Er zijn 'Makkelijk lezen'-boeken specifiek voor jongeren. Deze hebben een gele rugsticker 'jongeren' en staan in de jongerenhoek op de 2de verdieping.

Makkelijk lezen jongeren

Andere talen (gelijkvloers)

Anderstalige jongerenboeken vind je op het gelijkvloers tussen de anderstalige boeken voor volwassenen. Ze hebben een gele rugsticker 'jongeren'. In onze collectie zitten Frans-, Engels- en Duitstalige boeken voor 14-plussers.

Dankzij de samenwerking met de openbare bibliotheek van Jodoigne beschikt de bibliotheek ook over een wisselcollectie van Franse jongerenboeken. De collectie wordt tweemaal per jaar vernieuwd zodat er telkens een nieuw aanbod is. Deze boeken staan ook op het gelijkvloers, in een aparte curverbox bij de collectie andere talen.

Naast anderstalige boeken voor volwassenen en jongeren zijn er ook ‘Makkelijk lezen’-boeken in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Je vindt ze ook op het gelijkvloers bij de anderstalige boeken. Deze boekjes zijn in eenvoudige tekst geschreven, hebben een beperkt aantal pagina’s en zijn geschikt voor iedereen die een andere taal aan het leren is en deze wil inoefenen.

Andere talen

Contact