Leesboeken


Leesboeken

Alle leesboeken zijn alfabetisch gerangschikt op auteursnaam. Op de rug van het boek plakt een sticker met de eerste 4 letters van de auteursnaam.
Leesboeken

Vele boeken hebben op de rug ook een symbooltje. Dit geeft aan bij welk genre het verhaal hoort. Je kan boeken dus ook op genre zoeken aan de hand van het symbool op de rug.

Klik hieronder op een symbooltje om een lijst te krijgen van de leesboeken die de bib heeft van dat genre:

Avontuur-Spionage-Thriller Oorlogsroman Detective Sciencefiction
Erotische verhalen Familie- en streekroman Historische verhalen Reisverhalen
Verfilmde literatuur Humoristische literatuur Griezelverhalen Romantische literatuur
Dierenverhalen Biografie Fantasy Chicklit
Waar gebeurd Groteletterboeken    

 

Boeken die deel uitmaken van een reeks, hebben op de rug ook een reeksnummer, zodat je het volgende deel makkelijk terugvindt.

Reeks

DwarsliggersDwarsliggers

Niet veel plaats meer in je reistas voor boeken? Lees je graag op de trein, maar heb je geen zin om te zeulen met een boek? Probeer dan eens een dwarsligger! Dit is heel compact, licht boekje in een handig formaat. Het boek bevat het complete verhaal, maar is gedrukt op flinterdun papier. Te lenen in de bib!
 
Er zijn ook enkele dwarsliggers specifiek bedoeld voor jongeren (14+). Deze liggen bij de andere dwarsliggers (naast het kopieertoestel) en hebben een gele rugsticker 'jongeren'.

Groteletterboeken

Groteletterboeken zijn inhoudelijk identiek aan hun tegenhangers in gewone druk. Het gaat dus niet om samengevatte of vereenvoudigde uitgaven; ze worden gewoon in een extra groot lettertype gedrukt.  De bibliotheek heeft een zeer groot aanbod in allerlei genres. 

Groteletterboeken
 
Er zijn ook enkele jongerenboeken (vanaf 14 jaar) in groteletterdruk. Deze staan tussen de andere groteletterboeken, op de 2de verdieping achteraan links tegen de muur. Deze hebben een gele rugsticker 'jongeren'.

Makkelijk lezen

Deze verhalen zijn gebaseerd op het originele boek, maar hebben een vereenvoudigde tekst en zijn beperkt in het aantal pagina’s. Deze eenvoudige verhalen zijn uiterst geschikt voor mensen die Nederlands leren. Ze hebben op de rug een oranje sticker 'Makkelijk lezen'. Je vindt ze in het Taalpunt Nederlands op het gelijkvloers. 

Andere talen (gelijkvloers)

Leesboeken in andere talen vind je op het gelijkvloers. In onze collectie zitten Frans-,
Engels- en Duitstalige boeken. Maar er is meer!

Naast deze gewone leesboeken zijn er ook ‘Makkelijk lezen’-boeken in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Deze boekjes zijn in eenvoudige tekst geschreven, hebben een beperkt aantal pagina’s en zijn geschikt voor iedereen die een andere taal aan het leren is en deze wil inoefenen. Je vindt ze ook op het gelijkvloers bij de anderstalige boeken.

Andere talen

Contact