Jeugdboekenmaand 2023

16
februari
2023
affiche_jbm_23

Jeugdboekenmaand 2023 heeft aandacht voor geluk in de brede zin van het woord.

We hebben het over hobby's, belevenissen, vrienden en alles waar je gelukkig van wordt. Maar ook over de dagen dat je minder blij bent en je je angstig of eenzaam voelt.

Waar word jij gelukkig van? En wat is ‘gelukkig zijn’? Geluk is bijvoorbeeld iemand die je voorleest (ook wanneer je zelf kan lezen!). Geluk is dat halfuurtje lezen voor je gaat slapen of die stapel ongelezen boeken die op je wacht. En het is ook de troost van een boek dat precies zegt hoe je je voelt.

Ook in Bib Tienen kan je tijdens de Jeugdboekenmaand terecht voor een portie geluk! 

 

Jeugdboekenmaand Programma Bib Tienen

 
Workshop 'Een trui om in te wonen' - Zaterdag 25 maart van 10.00 tot 12.00 uur

Walcha een Pools jongetje is verslaafd aan breien. De kinderen van de klas lachen hem uit. Daarom breit hij een reusachtige trui waarin hij kan schuilen. Kom je luisteren naar het bijzondere verhaal? Daarna knutselen we met knotsgekke materialen een trui in karton. Handig om in te wonen op de momenten dat je zelf gekwetst wordt.

Wat? Gratis workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Maximum 15 deelnemers.
Wanneer? Zaterdag 25 maart 2023 van 10.00 tot 12.00 uur.
Waar? In het seminarielokaal achter de Streekshop.
Inschrijven verplicht, via het online formulier of aan de infobalie. (Je bent pas definitief ingeschreven na bevestiging door de bib.)Van 1 maart tot 31 maart - doorlopend tijdens de openingsuren:


Zoektocht Geluksvogels

Vijf geluksvogels hebben zich verstopt in de bib. Ze vliegen rond met elk twee letters. Vind ze en voeg de 10 letters samen tot één gelukszin. En wie weet ben jij de zesde geluksvogel en win je een boekenbon! Kom je geluk beproeven in de bib!

Wat? Gratis zoektocht voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar.
Wanneer? Van 1 maart tot 31 maart - doorlopend tijdens de openingsuren.
Waar? In de jeugdafdeling van de bib (1e verdieping).
 

BoekentafelGeluk zit soms in een klein… boekje! We zetten onze mooiste geluksboeken in de spotlights op onze boekentafel in de jeugdafdeling. Een selectie vind je ook op onze website.

 

Scholenaanbod

Dankzij de bib kunnen Tiense basisscholen tijdens de Jeugdboekenmaand genieten van auteurslezingen van onder meer Jan De Kinder, Petra Thomas en Mathilda Masters.

Geen tentoonstelling

Omdat er in deze periode verbouwingswerken zijn in de bib, is er dit jaar geen tentoonstelling van de leerlingen van ART in de bib. Maar je zal hun kunstwerkjes zeker op een ander moment en andere plaats kunnen bewonderen.

Contact