Jeugdboekenmaand maart 2018

30
januari
2018

De Jeugdboekenmaand staat dit jaar in het thema van Wetenschap & Techniek. De bib van Tienen verrast de hele maand met leuke activiteiten. Het startschot wordt al gegeven op woensdag 28 februari '18 met een coole Legoworkshop.

Programma bib Tienen

Startdag Jeugdboekenmaand: woensdag 28 februari van 12.00 tot 18.00 uur:

We doen-het-zelf tijdens de workshop Lego WeDo:

Bouw met legoblokjes de robot die jij kiest. In teams van 2 laten we daarna deze robot tot leven komen. Klikken en slepen, zo gemakkelijk kan programmeren zijn!

  • van 13u30 tot 16u
  • Leeftijd: 6-8 jaar
  • Max. 16 kinderen
  • Prijs: 10 euro
  • Inschrijven verplicht (via bibliotheek@tienen.be – 016 80 56 70 of in de bib)

        I.s.m. de Techniek- en WetenschapsAcademie Vlaams-Brabant (www.techniekenwetenschapsacademie-vlbr.be)

Doorlopend tijdens de Jeugdboekenmaand:

  • Academie Regio Tienen Tentoonstelling: de leerlingen van ART, afd. Beeldende kunst, lagere en middelbare graad, werkten voor deze tentoonstelling rond “Helden in de wetenschap”. Te bewonderen in de bib!
  • Boekentafel: Wie zijn de helden van de wetenschap?Wil jij weten hoe alles werkt? De allercoolste boeken over wetenschap en techniek vind je terug op onze boekentafel!

Scholenaanbod:

Naast bovenstaand aanbod voor het gewone publiek heeft de bib tijdens de Jeugdboekenmaand ook een uitgebreid aanbod voor de scholen:
- Dit jaar komen 53 klassen naar een auteurslezing. Niemand minder dan Reina Ollivier, Pieter Gaudesaboos, Evy Geyskens, Siska Goeminne, Nico de Braeckeleer, Kathleen Vereecken, Jonas Boets en Johan Vandevelde komen een lezing geven in de bib.  
- Ook kunnen de leerlingen van de 2e en 3de graad lagere school het befaamde Bibspel komen spelen. 28 klassen zullen dit jaar deelnemen.

Contact