Nieuw: interactieve kinderboeken Fundels

23
juni
2022
fundels

De bib biedt nu ook Fundels aan waardoor jonge kinderen kunnen genieten van interactieve prentenboeken en eerste leesboekjes.

 

Leesplezier op een andere manier

Ontdek onze interactieve prentenboeken en eerste leesboeken voor kinderen met animatiefilmpjes, educatieve spelletjes en oefeningen. Professionele stemacteurs, zoals Nic Balthazar, Felice Dekens en Lotte Lesage, leenden hun stem aan Fundels en zorgen zo voor een onvergetelijke lees- en kijkervaring. Deze stemmen in combinatie met kwaliteitsvolle animaties zorgen ervoor dat de mooiste prentenboekjes écht tot leven komen. 

Fundels Prentenboeken

Fundels Prentenboeken brengt de mooiste verhalen en prentenboeken tot leven! Op een kindvriendelijke en speelse manier stimuleert Fundels de taalontwikkeling van kinderen van 3 tot 7 jaar.

Elk Fundelsboek bevat verschillende speelse activiteiten waarin het boek centraal staat. Dankzij de mogelijkheid om dyslexie-vriendelijke ondertitels te kiezen, beleven kindjes met dyslexie nu ook meer leesplezier aan Fundels. Aanvullend kan je tekenen, kleuren, spelletjes spelen en zelf filmpjes maken met de figuren en achtergronden uit het boek.

 

Fundels AVI-boeken

Fundels AVI-boeken stimuleren op een speelse manier de leesontwikkeling van kinderen van 6 tot 10 jaar en dagen beginnende lezertjes uit om het volgende leesniveau te bereiken. Elk boek wordt aangevuld met oefeningen op algemene vaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen.


Hoe werkt het?

Fundels is beschikbaar voor mobiele toestellen en computers. Download de Fundels-app en log in met je Mijn Bibliotheek-profiel. Alle Fundelsboekjes en de bijhorende activiteiten zijn, eens gedownload, altijd en overal beschikbaar. Thuis, onderweg, bij oma en opa, in de auto, op vakantie... waar en wanneer je wil!

Voorwaarden

  • gratis als lid van de bib
  • per kalenderjaar kan je 7 Fundels downloaden (+ extra Fundels in de schoolvakanties) die 28 dagen offline beschikbaar blijven

Alle info vind je op onze website: tienen.bibliotheek.be/fundels

"Kinderen komen steeds vaker in contact met digitale toepassingen, maar jammer genoeg zijn deze niet altijd even kwalitatief. De digitale interactieve kinderboekjes van Fundels vormen een mooie aanvulling op het aanbod voor kinderen in bibliotheken. Met deze digitale boekjes leren kinderen spelenderwijs lezen."

Contact