Informatieve boeken (3-13 jaar)


Voor kleuters (3-5 jaar)

Alle prentenboeken voor 3- tot 5-jarigen vind je in de bakken links bij het binnenkomen van de jeugdafdeling. Hier vind je zowel informatieve prentenboeken als verhalen met prenten. Ze zijn gerangschikt per thema. Meer info vind je op de pagina 'Prentenboeken (0-5 jaar)'.

Voor 6- en 7-jarigen

De informatieve boeken voor 6- en 7-jarigen hebben op de rug een groen bolletje (voor de leeftijdsaanduiding) en op de voorkant het symbooltje van het thema waarover het boek gaat. Ze zijn gerangschikt per thema, volgens het systeem JeugdZIZO (ZIZO is 'Zonder inspanning zoeken'). Je vindt deze boeken achteraan links tegen de muur in de jeugdafdeling. 
Klik hier voor een volledig overzicht van de thema's.

informatieve boeken 6+7 jaar informatieve boeken 6+7 jaar

Voor 8- tot 13-jarigen

De informatieve boeken voor 8- tot 13-jarigen staan in het tweede deel van de jeugdafdeling achter de hoek rechts. Op de rug van de boeken vind je de rode of blauwe bolletjes voor de leeftijdsaanduiding:

  • rode bolletjes = 8-10 jaar
  • blauwe bolletjes = 11-13 jaar

De informatieve boeken vind je terug per thema, volgens het systeem JeugdZIZO (ZIZO is 'Zonder inspanning zoeken'). Op de rug plakt het etiket met het thema waarover het boek gaat. Klik hier voor een volledig overzicht.

ZIZO-jeugd

Contact