De Vrolijke Boekendag

2756ca9e-c967-4be8-831f-3b7a0616e996.jpeg Kunst, kunst en nog eens KUNST. Tot je oren gaan toeteren, je neus gaat krullen en je handen gaan kriebelen. Kom naar de bib en proef van kunst tijdens de Jeugdboekenmaand.

DE VROLIJKE BOEKENDAG
Zaterdag 7 maart van 10.00 tot 12.30 uur

6 kunstenaars komen naar de bib en zetten de boel op stelten. Ze vertellen kunstige verhalen en gaan aan de slag met speelse technieken. Doen jullie mee? Voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

- De Techniekkunstenaar. Draadjes en schroefjes. Afval en recyclage. De garage van Leo Timmers spreekt elke technieker tot de verbeelding. Steek je handen uit de mouwen en bouw je eigen auto.

- De Geluidskunstenaar gaat op jacht en vangt geluiden in een striptekening. Spits jouw oren en beleef veel klankplezier.

- De Beweegkunstenaar kan niet stilzitten. Ze plooit en strekt haar lijf en bedenkt gekke poses. Ontdek wat jouw lichaam allemaal kan.

- De Lijnkunstenaar houdt van rechte lijnen en speelt met rood, geel en blauw. Piet Mondriaan en Victory Boogie Woogie zijn haar grote voorbeelden. Maak je eigen abstract schilderij.

- De Natuurkunstenaar is gek op dieren en planten. Luister naar het verhaal van de Bladerbeesten en maak een kunstig werkje met de knip- en plaktechnieken van Eric Carle, de beroemde natuurillustrator.

- De Taalkunstenaar. Woorden toveren gedachten. Met woorden kan je gedichten en verhalen bouwen. Ontdek wat je allemaal met woorden schrijven kan.

Elke workshop duurt 1 uur. Je kan inschrijven voor maximum 2 workshops. Doelgroep: kinderen van 7 tot 12 jaar. Deelname is gratis - inschrijven op voorhand via bibliotheek@tienen.be, 016 80 56 70 of aan de balie.

Het volledige programma van de Jeugdboekenmaand vind je binnenkort op onze website.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

za 7 maart 2020 van 10.00 tot 12.30 uur

Waar

Bibliotheek Tienen

Grote Markt 3
3300 Tienen

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Organisatie en contact

Bibliotheek Tienen

Grote Markt 3
3300 Tienen