Neem deel aan enquête CultuurContentement

30
juni
2017

Wat verwachten burgers in Vlaanderen en Brussel van het cultuurbeleid in hun gemeente? Hoe is het gesteld met (amateur)kunsten, bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra, erfgoed, verenigingsleven, vrijwilligerswerk … in Vlaanderen en Brussel? Maken de gemeentebesturen die verwachtingen waar? Om dat te weten te komen, lanceren zes koepelorganisaties uit de cultuursector CultuurContentement, een pittige bevraging die 10 minuutjes van je tijd inneemt.

Het lijkt nog ver weg, maar de gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan (2018). Het lokale cultuurbeleid verdient extra aandacht. En daar valt veel onder: bibliotheken, (amateur)kunsten, cultuur- en gemeenschapscentra, het verenigingsleven, vrijwilligerswerk, erfgoed, enzovoort. Je komt er meer mee in aanraking dan je denkt!

We zijn vooral benieuwd naar de waardering en verwachtingen van inwoners over heel Vlaanderen en Brussel. Wat vinden zij belangrijk als het gaat om cultuur en hoe beoordelen zij de inzet van hun gemeente?

De opgeworpen vragen en conclusies zullen aanleiding geven tot discussies, debatten en toekomstplannen. Gemeenten waar meer dan 100 inwoners de enquête invulden, ontvangen een persoonlijk rapportje. CultuurContentement werd opgesteld door zes koepelorganisaties onder begeleiding van professor Ignace Glorieux (VUB). De vragenlijst is beschikbaar op www.cultuurcontentement.be

CultuurContentement is een initiatief van Forum voor Amateurkunsten, FOV (Federatie sociaal cultureel werk), oKo (overleg kunstenorganisaties), OCE (overleg Cultureel Erfgoed), VVBAD (Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie) VVC (Vereniging Vlaamse Cultuur- en gemeenschapscentra) met begeleiding van onderzoeksgroep TOR van de VUB (Vrije Universiteit Brussel).

Heb je vragen over het CultuurContentement, aarzel dan niet om contact op te nemen via info@cultuurcontentement.be of tel 02 244 93 39.