Computer- en tabletintroducties in de bib (sept-dec 2017)

4
september
2017

Met de computer- en tabletintroducties van de bibliotheek krijgen senioren en andere geïnteresseerden de kans om bij te blijven in de digitale wereld. Er zijn lessen voor nieuwsgierige starters én voor mensen met een basiskennis computer.

Voor nieuwsgierige starters

Startles 1: Kennismaking met computer en internet

Tijdens deze les maken we kennis met de onderdelen van de computer. We leren een stappenplan aan waarmee we websites kunnen bereiken. Tot slot bekijken we het toetsenbord in detail. Geen voorkennis vereist.

 • woensdag 25 oktober 2017 van 09.00 tot 11.00 uur

Startles 2: Leren werken met internet & Google

In deze les wordt het stappenplan geoefend dat tijdens Startles 1 werd aangeleerd. We leren ook te kijken naar wat belangrijk is op websites en hoe we ons moeten oriënteren. Ook de zoekmachine Google wordt onder de loep genomen.

 • woensdag 8 november van 09.00 tot 11.00 uur

Startles 3: E-mail

Tijdens deze les maken we een e-mailadres aan, tenzij je er al eentje hebt. We bekijken zowel Hotmail als Gmail. Enige vertrouwdheid met het internet is gewenst.

 • woensdag 22 november van 09.00 tot 11.00 uur

Voor mensen met een basiskennis

Word

In deze les maak je kennis met het tekstverwerkingsprogramma Microsoft Word en leer je de verschillende basisfuncties kennen. Best heb je enige ervaring met computers.

 • woensdag 27 september van 09.00 tot 11.00 uur
 • woensdag 13 december van 09.00 tot 11.00 uur

Windows

Tijdens deze les bekijken we het besturingssysteem van de computer. We doen dit op Windows10-toestellen. Mensen met een laptop mogen deze meebrengen. Inhoudelijk leren we de opbouw van de computer kennen, leren we hiermee werken, mappen aan te maken en te kopiëren/slepen,... Voor deze introductie is vertrouwdheid met computer, toetsenbord en muis gewenst.

 • woensdag 15 november van 09.00 tot 11.00 uur

Fotobewerking

Je maakt kennis met een gratis fotobewerkingsprogramma. We installeren het programma en leren enkele basisbewerkingen. Voor deze introductie is een goede kennis van de computer vereist: je kan al vlot je weg vinden op internet en je kan goed met Windows overweg.

 • vrijdag 20 oktober van 09.00 tot 11.00 uur

Sociale media

DEEL 1: Facebook

We verkennen Facebook in detail. Indien gewenst kan je een account aanmaken. Voor deze les is een goede kennis van internet vereist. Het is sterk aan te raden ook in te schrijven voor deel 2 van deze les (zie hieronder). 

 • woensdag 11 oktober van 09.00 tot 11.00 uur

DEEL 2: blogs, screencasts, wiki's, Twitter, ...

Tijdens deze les bekijken we andere Web 2.0 websites, zoals blogs, screencasts, wiki's, Twitter,... We gaan minder in detail dan tijdens deel 1 (Facebook). Voor deze les is een goede kennis van internet vereist.

 • woensdag 18 oktober van 09.00 tot 11.00 uur

Het pc-vragenuurtje

Je krijgt een antwoord op vragen i.v.m. problemen met je computer en/of laptop. De vragen dienen op voorhand gesteld te worden via hans.renette@tienen.be. Aan de deelnemers wordt gevraagd hun laptop mee te brengen.

 • maandag 20 november van 09.00 tot 11.00 uur

Werken met tablet en smartphone (Android & iOS)

In deze les wordt kennisgemaakt met tablets en smartphones. Laat bij je inschrijving weten of je reeds een tablet of smartphone bezit en welk besturingssysteem je hebt (Android of iOS). Deze breng je best ook mee naar de les. 

 • woensdag 4 oktober van 09.00 tot 11.00 uur
 • woensdag 29 november van 09.00 tot 11.00 uur

Praktisch

De computer- en tabletintroducties vinden plaats in de bib, Grote Markt 3 in Tienen.
6 deelnemers per sessie.
Deelname: 3 euro per les. Inschrijving is pas definitief na betaling. 
Inschrijven voor de introducties is verplicht en kan bij Hans Renette, in de bib, tel 016 80 56 70, hans.renette@tienen.be
Je kan voor de betaling van deze lessen een tussenkomst van het Vrijetijdsfonds vragen. Vraag meer info en/of een aanvraagformulier aan de lesgever, of kijk op onze website.

Contact