Computer- en tabletintroducties

De stadsbibliotheek organiseert op regelmatige basis computer- en tabletintroducties voor mensen die graag met de computer, internet, e-mail, Windows, tablets … willen leren werken. Deze introducties kunnen ook op aanvraag georganiseerd worden.

Je hoeft geen lid te zijn van de bib. Iedereen is welkom. Inschrijven is verplicht en kost 3 euro per les. De lessen worden gegeven in beperkte groepen van 6 personen.

Kijk in onze kalender voor de data.

Voor nieuwsgierige beginners zijn er 3 startlessen. Mensen met een basiskennis kunnen kiezen uit 7 lessen. Je vindt een overzicht van alle lessen hier onderaan:

Internetpc's

Voor nieuwsgierige starters:

Startles 1: Kennismaking met computer en internet

Tijdens deze les maken we kennis met de onderdelen van de computer. We leren een stappenplan aan waarmee we websites kunnen bereiken. Tot slot bekijken we het toetsenbord in detail. Geen voorkennis vereist.

Startles 2: Leren werken met internet & Google

Het stappenplan dat tijdens Startles 1 werd aangeleerd, wordt geoefend. We leren ook te kijken naar wat belangrijk is op websites en hoe we ons moeten oriënteren. Ook de zoekmachine Google wordt onder de loep genomen.

Startles 3: E-mail

We maken een e-mailadres aan, tenzij je er al eentje hebt. We bekijken zowel Hotmail als Gmail. Enige vertrouwdheid met het internet is gewenst.

Voor mensen met een basiskennis:

Word

Je maakt kennis met het tekstverwerkingsprogramma Microsoft Word en je leert de verschillende basisfuncties kennen. Best heb je enige ervaring met computers.

Windows

Tijdens deze les bekijken we het besturingssysteem van de computer. We doen dit op Windows10-toestellen. Mensen met een laptop mogen deze meebrengen. Inhoudelijk leren we de opbouw van de computer kennen, leren we hiermee werken, mappen aan te maken en te kopiëren/slepen,...

Fotobewerking

Je maakt kennis met een fotobewerkingsprogramma en leert enkele basisbewerkingen. Voor deze introductie is een goede kennis van de computer vereist: je kan al vlot je weg vinden op internet en je kan goed met Windows overweg.

Sociale media

DEEL 1: Facebook

We verkennen Facebook in detail. Indien gewenst kan je een account aanmaken. Het is sterk aan te raden ook in te schrijven voor deel 2 van deze les (zie hieronder). Voor deze les is een goede kennis van internet vereist.

DEEL 2: blogs, screencasts, wiki's, Twitter, ...

We bekijken nu andere Web 2.0 websites, zoals blogs, screencasts, wiki's, Twitter,... We gaan minder in detail dan tijdens deel 1. Voor deze les is een goede kennis van internet vereist.

Het pc-vragenuurtje

Je krijgt een antwoord op vragen i.v.m. problemen met je computer en/of laptop. De vragen dienen op voorhand gesteld te worden via hans.renette@tienen.be. Aan de deelnemers wordt gevraagd hun laptop mee te brengen.

Werken met tablet en smartphone

In deze les wordt kennisgemaakt met tablets en smartphones. Voorkennis: Laat bij je inschrijving weten of je een tablet of smartphone bezit en welk besturingssysteem dit toestel heeft (iOS van Apple of Android). Deze breng je best ook mee naar de les. 

 

De computer- en tabletintroducties vinden plaats in de bib, Grote Markt 3 in Tienen.
6 deelnemers per sessie.
Deelname: 3 euro per les. Inschrijving is pas definitief na betaling. 

Inschrijven voor de introducties is verplicht en kan bij Hans Renette, tel 016 80 56 70, hans.renette@tienen.be
Je kan voor de betaling van deze lessen een tussenkomst van het Vrijetijdsfonds vragen. Vraag meer info en/of een aanvraagformulier aan de lesgever, of kijk op onze website.

Contact