Café Combinne wordt Kom Binnen

29
augustus
2018

Café Combinne, het interculturele praatcafé voor anderstaligen in Tienen heet voortaan ‘Kom Binnen – praatgroep Nederlands’. Het concept blijft hetzelfde: Nederlands- en anderstaligen zijn welkom in de bib en CVO Volt om gezellig te babbelen in het Nederlands.

Een praatje slaan met de buren, een drankje bestellen op een terras of een activiteit bijwonen … Kennis van het Nederlands is voor anderstaligen van essentieel belang om te integreren in de gemeenschap. Jammer genoeg is het vaak moeilijk voor anderstaligen om Nederlands te oefenen na of naast hun taallessen.  

Praatgroepen Nederlands bieden extra oefenkansen op 6 locaties in Oost-Brabant. Café Combinne startte in Tienen in 2007 als een gezamenlijk project van Vormingplus Oost-Brabant, het Agentschap Integratie en Inburgering en de stadsbibliotheek. Dit interculturele praatcafé brengt Nederlands- en anderstaligen samen, in een gezellige en informele sfeer. Vrijwilligers begeleiden de praatgroepen en bereiden de thema’s voor. Er wordt altijd Nederlands gepraat en iedereen is welkom. Deelname is gratis en koffie en thee staan altijd klaar. 

Vanaf september ’18 wordt Café Combinne in Tienen ‘Kom Binnen – praatgroep Nederlands’. Het concept blijft hetzelfde. De praatgroepen Nederlands worden op verschillende dagen georganiseerd, zowel overdag als ’s avonds: 

  • elke 1ste dinsdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in de bib (niet in juli en augustus, oktober en januari);
  • elke 2de woensdag van de maand van 19.30 tot 21.30 uur in CVO Volt, cafetaria C-gang 1ste verdieping, Alexianenweg 2 (niet tijdens de schoolvakanties);
  • elke 3de donderdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur in de bib (niet in juli en augustus). 

De flyer met het programma van september ‘18 t/m juni ‘19 is beschikbaar op verschillende locaties in de stad of digitaal op https://bibliotheek.tienen.be/kom-binnen