# bib voor iedereen

25
januari
2018

Je zal wellicht al iets vernomen hebben over deze campagne in de media. Vind jij de bibliotheek ook een basisdienst waar elke burger recht op heeft? En vind je het belangrijk dat jouw nieuwe gemeentebestuur ook na 2018 blijft investeren in de bib?

Vanzelfsprekend is dat niet meer. Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Ze bepalen nu zelf of een bibliotheek nodig is en welke werking zij moet uitbouwen. De voorbije jaren werd op vele plekken in Vlaanderen al bespaard op collectie, personeel en werking.

Vind jij dat iedereen toegang moet hebben tot de diensten die de bib aanbiedt en ontwikkelt? Onderteken dan deze tekst en verspreid hem onder vrienden en kennissen. Zo draag je bij aan een warme en duurzame samenleving met oog voor kennis, innovatie en ontmoeting. Een samenleving waarin plaats is voor iedereen!

Meer info + petitie

Ambassadeurs van de campagne zijn ondermeer: Annelies Verbeke, Yves Desmet, Marianne Thyssen, Sven Gatz, Marijn Devalck, Anne Provoost, Dirk Draulans, Bert Anciaux, Joke Van Leeuwen, Kristien Hemmerechts, Johan Vande Lanotte, Griet op de Beeck, Michel Follet, Tom Lanoye, Sabine De Vos, Lize Spit, Dimitri Leue, Marc De Bel, Ann Ceurvels, Dirk Bracke, Kathleen Van Brempt, Jan Hautekiet, Diane Broeckhoven, Frieda Van Wyck, Caroline Pauwels, Frank Deboosere, Bavo Claes, Nic Balthazar en vele anderen!

Nog tot 23 april 2018 kan iedereen het bibliotheekcharter Een bibliotheek voor iedereen ondertekenen.

Contact