Als lezen wat moeilijker gaat


Makkelijk lezen / dyslexieMakkelijk lezen

Kinderen waarvoor gewone leesboeken nog iets te moeilijk zijn om te lezen, kunnen een keuze maken tussen de 'Makkelijk lezen'-boekjes met eenvoudigere zinnen en taalgebruik. Deze vind je tussen de gewone leesboeken, maar ze hebben een extra oranje sticker 'Makkelijk lezen' op de rug. Een overzicht van de 'Makkelijk lezen'-boekjes vind je hier.

Voor kinderen met dyslexie heeft de bib de reeks 'Zoeklicht. Dyslexie'. Deze vind je tussen de gewone leesboeken, maar de Zoeklichtboeken hebben een extra oranje sticker 'Makkelijk lezen' op de rug. Een overzicht van de reeks 'Zoeklicht. Dyslexie' vind je hier.

GroteletterboekenGroteletterboeken

Voor slechtziende kinderen of kinderen met leesproblemen hebben we een klein aanbod van boeken in groteletterdruk. De groteletterboeken zijn inhoudelijk identiek aan hun tegenhangers in gewone druk. Het gaat dus niet om samengevatte of vereenvoudigde uitgaven; ze worden gewoon in een extra groot lettertype gedrukt. Een overzicht van de groteletterboeken voor kinderen vind je hier. Een overzicht van de groteletterboeken voor kinderen vind je hier.

Daisyboeken

Daisyboeken zijn speciale digitale luisterboeken en zijn enkel bedoeld voor mensen met een visuele of leesbeperking (blind, slechtziend, dyslectisch, …) of voor mensen die een gewoon boek niet kunnen hanteren (bedlegerig, …). Een overzicht van de daisyboeken voor kinderen vind je hier.

Meer info over Daisy vind je hier.

Contact