Aanpassing jeugdboeken

24
oktober
2022
1666601546181

Sommigen van jullie zullen het al gemerkt hebben: er is wat gaande bij de leesboeken op de jeugdafdeling! Wel inderdaad, we zijn volop bezig met het aanpassen van de leeftijdscategorieën, ter voorbereiding van de renovatie van de jeugdafdeling in 2023.

Vind je je favoriete reeks 'Leven van een Loser' of 'Stilton' niet meer terug op hun vaste plaats in het rek? Geen paniek! We hebben ze niet afgevoerd, maar ze staan nu respectievelijk bij de rode en groene bolletjes. De leeftijdscategorieën van alle bolletjes worden namelijk aangepast, waardoor er een verschuiving is van de doelgroep van de leesboeken:

  • de groene bolletjes wijzigen van 6-7 jaar naar 6-8 jaar en omvatten nu dus ook de boeken voor 8-jarigen;
  • de rode bolletjes wijzigen van 8-10 jaar naar 9-11 jaar en omvatten nu dus ook de boeken voor 11-jarigen;
  • de blauwe bolletjes wijzigen van 11-13 jaar naar 12-14 jaar en omvatten nu dus ook de boeken voor 14-jarigen;
  • de jongerenhoek op de fictieafdeling wordt 15+ (ipv 14+).


Deze nieuwe leeftijdsdoelgroepen werden al gebruikt in de catalogus en vormen dan ook een uniform systeem dat ook in andere Vlaamse bibliotheken wordt gebruikt. Vanaf nu gaat de leeftijdsaanduiding in onze bib dus ook overeenkomen met deze uniforme doelgroepen.

Niet alleen de leeftijdsaanduiding van de leesboeken worden gewijzigd, maar na verloop van tijd ook die van de informatieve boeken. Uiteindelijk is het de bedoeling om alles rond te hebben tegen de renovatie van de jeugdafdeling in de loop van 2023. Meer nieuws volgt!