4 redenen waarom je onze Boekstartdag niet aan je voorbij mag laten gaan

25
april
2019

1. Je kan je kindje muzikaal laten prikkelen bij ‘De muzikale papfles’ (workshop van 30 minuten)

In deze workshop verwent Jolien Vrolix je baby of peuter (tot 36 maanden) met heerlijke klanken en gezang. Hier ontdek je hoe je jouw (klein)kind muzikaal kan laten genieten.

Hanne, één van onze bibmedewerksters, nam deel aan deze workshop in Hasselt en dit is wat ze erover vertelt:

"De muzikale papfles is de ideale gelegenheid om je kindje zijn of haar eerste muzikale stapjes te laten zetten. Met behulp van verschillende voorwerpen (balletjes, een parachute,...) en spelletjes, worden de kindjes gestimuleerd om hun verlegenheid achter zich te laten en volop te genieten van het klankenspel. Ook belangrijk; je hoeft zelf helemaal niet muzikaal aangelegd te zijn om mee te doen!"

Muzikale papfles

 

2. Je doet zelf voorleesideeën op ‘Bij mama op de schoot’ (workshop van 30 minuten voor (groot)ouders)

Nancy, pedagoge en bibmedewerkster, aan het woord:

"Een jaar geleden was ik op stap met mijn buurvrouw Ruth toen ze begon te vertellen over haar voorleeservaringen. Ze heeft 2 zoontjes waarmee ze al als baby met boekjes bezig was. Ze vertelde met zoveel enthousiasme, fantasie en inzicht in hoe je baby’s en peuters stimuleert om hun taalgrenzen te verleggen, dat ik het jammer vond om die kennis niet met andere mama's en papa’s te delen. Ik nodigde haar dan ook uit om op onze Boekstartdag te komen vertellen en dat doet ze met veel plezier. Het is een genot om naar haar te luisteren én ze brengt je op bijzondere voorlees- en boekideeën.”

Bij mama op schoot

 

3. Ook aan de oudere broertjes en zusjes werd gedacht: 'Mevrouw Kriebel vertelt'

Kinderen van 2,5 tot 6 jaar kunnen zich laten meeslepen door een heerlijk fantasierijk voorleesmomentje bij Mevrouw Kriebel.

Mevrouw Kriebel vertelt


Meer info en inschrijvingen Boekstartdag


4.
Geen zin om je vooraf in te schrijven?

Dan slenter je toch gewoon gezellig rond en geniet je van de sfeer. Op het binnenplein voor de bib zijn er bovendien diverse doorlopende activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar, want ook de Tiense Goedgezin(d)svoormiddag gaat die voormiddag door. Bellen blazen, mocktails maken, met lego spelen en nog veel meer avonturen waar je kind van kan genieten. Hier vind je meer info over het programma van de Goedgezin(d)svoormiddag.

I.s.m. Het Huis van het Kind Tienen.

Goedgezindsvoormiddag

 

Contact