Winnaars van de (Voor)leestipwedstrijd

9
december
2020
trophy_pixabay

Naar aanleiding van de Voorleesweek verzamelden wij jullie leukste, meest inspirerende (voor)leestips. En de gelukkige winnaars van een boekenbon zijn...

Categorie romans volwassenen

Ilse Seldeslachts voor haar tip Kleine bij van Chris Cleave:

winnares Ilse 

"Ik vond het gewoon een héél aangrijpend boek, een boek dat je al je vrienden wil aanraden omdat het je raakt tot in je diepste wezen. Je wordt meegezogen in het verhaal en je wordt bekoord door het mooie proza. Dit boek schrijft over het moeilijke leven van de mensen in Afrika. Tegelijkertijd handelt het boek ook over de relatie van Kleine bij (uit Afrika) en Sarah (uit Londen), twee vrouwen die elkaar toevallig ontmoeten op een strand in Afrika en elkaar daarna weerzien in Londen. Héél erg genoten van dit pareltje!!"

Kleine bij

 

 

Categorie kinderboeken - tip door een volwassene

Hanne Peeters voor haar tip Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel  (Jeugd Informatief  8+):

Het raadsel van alles wat leeft"Non-fictie voorlezen was nooit in me opgekomen eenmaal mijn dochter zelf kon lezen, tot iemand ons deze trilogie aanraadde. Wat een fantastische boeken! Jan Paul Schutten slaagt erin - met veel humor - complexe thema's uit te leggen voor jongeren, zonder afbreuk te doen aan de inhoud of in losse weetjes te vervallen. Ook als ouder leer je nog heel veel bij. Zo'n geweldige boeken dat je met plezier instemt met "nog wat verder lezen, mama". Je voelt de liefde voor kennis groeien terwijl je voorleest.

"Het raadsel van alles wat leeft" gaat over het ontstaan en de evolutie van leven op aarde, "Het wonder van jou" over de werking van je lichaam en "Het mysterie van niks" over het heelal. Allemaal heel erg mooi uitgegeven met een gouden bladsnede en heerlijke illustraties van Floor Rieder die de tekst heel goed aanvullen.

Kan je na deze boeken niet meer stoppen? Leen dan "Hé aardbewoner" en "Palmen op de Noordpool" van Marc Ter Horst uit."

winnares Hanne

Categorie kinderboeken

Wout Scheepmans (9j.) voor zijn tip Het ministerie van oplossingen van Sanne Rooseboom:

 

"HEEEEL spannend. Je denkt soms “Neen, niet doen”… maar alles komt goed.  Er is ook heel veel avontuur! En de personages zijn leuk."

 Het ministerie van oplossingen

 

 

Proficiat! En ook een dankjewel voor alle anderen die ons hun leestips bezorgden. Je komt deze tips nog tegen in deze en volgende nieuwsbrieven.

 

 

Contact